2019. 10. 07.

7+7 remek randihelyszín Budapesten

Egy jó randi minden évszakban örömteli. De most hogy beköszöntöttek a hűvösebb napok, adunk néhány tippet, hova érdemes mennetek Budapesten, legyen szó ismerkedésről vagy épp házassági évforduló ünneplésről, kinti vagy benti programról. A 777 válogatása tőlünk-nektek szeretettel. Avagy van randi a Halászbástyán túl is!

Kint

1. ELTE Füvészkert

Egy zöld kis „sziget” a város közepén, tele különleges növényekkel, hangulatos ösvényekkel, kis tavakkal. Ez Magyarország első botanikus kertje. A felnőtt belépő 1200 forint, a diák 600, de megéri az árát, mert tényleg nincs több ilyen helyszín a fővárosban.

hirdetés

 

2. Filozófusok Kertje

Ha a Citadellára már csukott szemmel is fel tudnátok menni, annyiszor jártatok ott, akkor ajánljuk a Gellért-hegy kevésbé ismert, ám annál szebb panorámával büszkélkedő részét. Kevesebb turista, több meghittség.

 

3. Várkert Bazár

A Várkert Bazár remek választás, ha lenyűgöző látványra, ugyanakkor zegzugos romantikára vágytok. A néhány éve gyönyörűen felújított neoreneszánsz stílusú hely a világörökség része. Hidegebb napon a séta után beugorhattok egy kávéra, de számos izgalmas időszakos kiállítás és kulturális program is vár rátok.

 

4. József-hegyi kilátó

A Rózsadomb szemlőhegyi részén lévő kilátóról egyszerre láthatjátok a Duna valamennyi budapesti hídját. A kilátó mellett egy füves placc is van, ami szép idő esetén pompás piknikhelyszín is lehet. Érdemes egy finom bort is bekészíteni! A közelben egyébként több barlang is van, a József-hegyi barlang bejárata mindössze 100 méternyire van a kilátótól.

 

5. Kopaszi-gát

Duna által körülvett, cukrászdákkal és éttermekkel, gyönyörű fűvel, fákkal szegélyezett park, ahol mindig zajlik az élet. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne tudnátok nyugodt helyet találni kettesben: a park nagyságából adódóan nem kell tömeg-érzettől tartani. Tipp: BKK hajóval is megközelíthető a helyszín!

 

6. Gül baba türbéje

Az egyik leggyönyörűbb randihelyszín, amely eldugott, mégis könnyedén megközelíthető. A Margit-híd budai hídfőjétől néhány perc sétára található kis Paradicsom, ahol rózsák, futónövények, andalgásra kiváló padok, zöldellő fű és persze csodás látvány várja a párokat (is). Vigyázat, könnyen törzsvendégekké válhattok!

 

7. Tóth Árpád sétány

A sétány talán tavasszal a legszebb, amikor a cseresznyefák virágoznak, de valójában minden évszakban érdemes ellátogatni ide, a Budai Várnegyedbe. Kiindulópontja a Dísz térnél található és a várfal tetején az Anjou bástyáig tart. Egy évfordulós vacsora után még a kalóriákat is le tudjátok sétálni itt! 🙂

 

 

Bent

1. Hadik

Az autantikus irodalmi hangulat nem véletlen: az 1920-as években megfordult itt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond, Déry Tibor és még több nevezetes író, költő, művész. Ha pezsgésre vágytok és szívesen olvasgattok verseket az itallapon, gyertek – jó lesz!

 

2. Zsivágó

Egy igazi kis kuriózum Budapest gazdag vendéglátóhely-kínálatában. A berendezés egy az egyben, mintha a nagymamádat látogatnád meg: csipketerítők, nagypolgári stílusú bútorok, kiscsészék. A nosztalgikus hangulat garantált.

 

3. Kelet Kávézó

Ha nemcsak egymáshoz, hanem a könyvekhez is vonzódtok, szuper választás a Kelet Kávézó: több ezer olvasnivaló sok-sok könyvespolcon, hívogató fényekkel, finom ételekkel. Közös napindító reggelihez is ideális!

 

4. Vörös Oroszlán

A belvárosnak is a belvárosában, az Oktogonnál találjátok ezt a teaházat, mégis, ahogy beléptek, hirtelen megszűnik a nagyváros zsongása. Helyette romantikus színek, pompás illatok és puha szőnyegek várnak – na meg rengetegféle tea.

 

5. Most Bisztró

Ez az a hely, amelyet talán a konyhájáért fogtok megszeretni legjobban. Különleges alkalomhoz különleges menü jár: itt mindent megtalálhattok, a mártogatós padlizsánkrémtől a legelegánsabb kacsasültekig. A borkínálat is említésre méltó!

 

6. Magvető Café

Ismét tetőtől talpig könyvek, de itt más a hangulat, mint a Keletben: tulajdonképpen egy könyvesbolttal összebútorozott kávézóról van szó, ahol egyébként remek programok is vannak esténként. A chai lattéjuk mennyei!

 

7. Altair Teaház

Ha itt a hideg, nincs is jobb, mint együtt bekuckózni valahova és inni egy finom teát, kávét vagy forrócsokit. Erre találták ki az Altair Teaházat, ami egészen egyedi, nem mindennapi kialakítású. Tipikusan az a hely, ahol nem feszengtek a kisestélyiben/öltönyben, hanem felvesztek valami kényelmeset és jöhet a lazítás – együtt.

 

Bármelyikre is essen a választásotok, töltsetek minőségi időt együtt, mindig megéri! 

 

Képek: Pixabay.com

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás