2019. 10. 03.

Tippek az örömkeresők számára

Az ember belülről fakadóan vágyik a boldogságra, mégis előfordul, hogy ezt nem találjuk meg. Sokszor elhatalmasodik rajtunk a szorongás. Gondolkoztál már azon, hogy lehet ebből kiutat találni és megtalálni azt az örömet, amelyet Isten kínál neked?

Életem egy szakaszában szorongással küzdöttem. A legtöbben valószínűleg ismeritek ezt az érzést. Lehet, hogy csak bizonyos alkalommal találkoztatok vele (például egy-egy vizsga előtt), de néha akár úgy is tűnhetett, hogy a szorongás beköltözött az életetekbe, és azt mondta: „Hé, itt maradok egy ideig”. Ez volt az én tapasztalatom.

Hagytam, hogy a szorongás rám telepedjen. Elfogadtam, hogy ez normális, és hogy én ilyen vagyok. Féltem elhagyni a házam, magányosnak éreztem magam közeli barátok társaságban is, és néha pánikrohamokat is átéltem. Azt hittem, meg tudok birkózni vele, és továbbra is Jézusért élhetek. De ahogy a szorongás növekedett, elkezdte kiszorítani a szeretetet, a békét és az örömöt az életemből. Elakadtam. Ez lenne az élet?

Szeretném, ha tudnád, hogy van remény! Van egy igazi, szerető Istenünk, aki munkálkodik bennünk. Formál minket. Ebben a különösen nehéz időszakban pontosan ezt tette velem is.

 

hirdetés

Rossz helyen keresni az örömöt

Az én életemben azért nem éltem át örömöt, mert mindig rossz helyen kerestem. A biztonságom, vigaszom és örömöm nem Istenben volt, hanem valami másban. Egy bálványban, ami idővel egyre csak növekedett. Nem vettem észre, hogy elfoglalta az életem középpontját, azt a helyet, amelyet csak Isten tud betölteni.

Az öröm Istentől van (Gal 5,22). Tiszta öröm, ami minden körülmények között elégedettséggel tölt el. A bálványok erre nem képesek.

Bármilyen bálvány, legyen az pénz, hírnév, siker, csak hamis ígéretekkel kecsegtetnek. Nem tudják betölteni a lelked.

Csak átmeneti megkönnyebbülést okoznak, de nem mély és tartós örömöt. De te elérheted ezt az örömöt.

 

Rátalálni az igazi örömre

A válasz az igaz öröm megtalálására? Jézussal élni.

„… és benne jutottatok teljességre…” (Kol 2,10)

Jézusban teljesek vagyunk. Ő az egyetlen, aki teljes mértékben ki tudja elégíteni a lelkünk. És ezért örülhetünk. Nem akármilyen örömmel, hanem az Ő örömével. Olyan örömmel, amely életre kelt! Ez Isten akarata. Dicsőségére szolgál, ha látja, hogy teljes életet élsz Őbenne. Ez az, amiért alkotott. Nem fogsz ennél nagyobb örömöt találni.

Amint Isten ezt felfedte előttem, minden javulni kezdett. Csak rá összpontosítottam. Az önbizalmam nőtt. Újra tudtam nevetni és mosolyogni. Szerettem olyan emberek közelében lenni, akikkel törődtem. A pánikrohamaim megszűntek. Jézus iránti szenvedélyem nőtt. Minden Róla szólt.

 

Tippek az örömkeresők számára

Néhány gyakorlati lépés, amelyek segítettek megtalálni az igaz örömöt Istenben.

  1. Kérdezd meg magadtól: „Miben van a biztonságom? Mit tartok többre Istennél?”
    Ez az egyik legkeményebb kérdés, amit feltehetsz magadnak. De ne feledd, hogy Isten csak azt akarja, ami a legjobb neked, és ez néha azt jelenti, hogy át kell mennünk valamin, ami átmenetileg fájdalmas lehet. Nehéz volt felismerni, hogy miben volt a biztonságom, és mit kellett tennem a változáshoz. De megérte. Légy őszinte önmagadhoz!
  2. Imádkozz
    Beszélj Istennel! Légy őszinte Vele! Attól a ponttól kezdve, hogy ezt megtettem, szabadnak éreztem magam a szorongástól. Ezt teszi Isten. Tele van kegyelemmel, és vissza akar vezetni minket Magához. Segít, hogy ismét Ő legyen a középpontban. Hallgass rá! Bízz benne és engedelmeskedj neki!
  3. Minden nap tölts időt Istennel
    Olvasd a Szentírást, ismerd meg a Szívét! Ez segít Rá fókuszálnod. Ő épít téged, és segít abban, hogy újra Ő legyen az életed középpontjában. Találd meg a helyet és az időt, amit Neki adhatsz, mert Ő vágyik arra, hogy veled lehessen.
  4. Gyakorold a hálaadást
    Légy hálás. Nyisd ki a szemed a körülötted lévő világra! Adj érte hálát Istennek. A napfényért, az esőért, a talpad alatt lévő fűszálakért, a jégkrémes kocsi hangjáért. Azokon a napokon, amikor szorongást éreztem, a hálaadás Isten felé irányította a tekintetem, emlékeztetve rá, hogy Ő az életem központja, arra ösztönözve, hogy megtaláljam az örömet abban a szituációban is, amiben éppen vagyok.

„Miért ne lehetnék hálás bármiért? És ha köszönetet tudok mondani a jó dolgokért, a nehéz dolgokért, abszolút mindenért, akkor be tudok lépni a dicsőség kapujába. Az Ő jelenlétében élni az öröm teljessége.” (Ann Voskamp, Ezernyi ajándék)

Nyisd ki a szemed! Tekints Rá! Éld Vele az életed! Élj örömmel!

 

Fordította: Ward Henrietta

Forrás: fervr.net

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás