2019. 10. 01.

Nagyvárad után Budapesten is 40 napig tüntetnek a magzatok védelméért

Miközben a 777 olvasói közül több mint ezren csatlakoztak az általunk szervezett közös böjthöz, Nagyváradon szeptember 25. és november 3. között civilek egy csoportja mindennap néma tüntetésen hívja fel a figyelmet a magzatok jogaira a város szülészete előtt, számolt be róla a Bihari Napló.

Nagyváradon első alkalommal rendezik meg a „40 nap az életért” elnevezésű megmozdulást, amely világszerte mintegy ötszáz városban zajlik ebben az időszakban.

A Bihari Napló beszámolója szerint amikor a helyszínen jártak, öt fiatalt találtak ott, akik elárulták, hogy szeptember 25. és november 3. között negyven napon át napi nyolc órán keresztül állnak a váradi szülészet előtt és halkan imádkoznak, virrasztanak. A tüntetők különböző képeket és feliratokat vittek magukkal, melyeken a következő üzenetek voltak olvashatók: „Minden emberi lénynek joga van az élethez”; „Az apám a hősöm”; „Tüntetünk az abortusz megszüntetéséért”.

Az egyik szervező elmondta, hogy ezzel a kampánnyal azt akarják, hogy tudatosuljon azokban az anyákban, akik gyermeket hordanak a méhükben, hogy ott egy élet van, akinek jogai vannak. A közvélemény figyelmét is fel akarják hívni arra, hogy Románia az első helyen áll az abortuszok tekintetében, és a második a világon e tekintetben. Egy másik szervező hozzátette, hogy Romániában az elmúlt években a terhességeknek a fele abortusszal végződött, ráadásul ezek a statisztikai beszámolók csak az állami kórházak adatait tartalmazzák, a magánkórházakét nem.

A tüntetők békés megmozdulást szerveztek. Egész nap ott állnak a nagyváradi szülészet előtt, nem hangoskodnak, hanem halkan imádkoznak. Ha pedig odamennek hozzájuk az emberek és megszólítják őket, akkor elbeszélgetnek velük.

hirdetés

„A célunk nem az, hogy bárkit megítéljünk, hanem szeretnénk segíteni az abortuszon átesett nőknek, és fel szeretnénk hívni a figyelmet ezekre az egyesületekre”

– mondták a szervezők, akik önkéntesen kezdeményezték ezt a megmozdulást, de felvették a kapcsolatot a helyi egyházakkal is, amelyek támogatásukról biztosították őket.

„Mi keresztények vagyunk, de ez a kampány mindenkihez szól, mert mi a gyermekek élethez való jogát védjük, és ez nem csak a kereszténységhez kötődik” – hangsúlyozták hozzátéve, hogy a továbbiakban is várnak bárkit, aki csatlakozni akar hozzájuk ebben a csendes kampányban.

A „40 nap az életért” mozgalom magyarországi programjáról a hivatalos Facebook-oldalukon lehet tájékozódni. Itthon szeptember 27-től november 5-ig a Szent István Kórház elé szerveznek közös imádságokat.

 

Forrás: Bihari Napló

Kép: mediaklikk.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás