2019. 09. 27.

Az igazság mindig hat

Lehet, hogy te is épp egy sötét völgyben érzed magad, ahova a legkisebb fénynek sincs esélye beszűrődni. Én is jártam ott – a saját völgyemben. De kérlek, hidd el: van remény! A legjobb út, hogy ezt feléleszd magadban: Isten igéje. Ellentétben a mostani érzéseiddel és gondolataiddal, ez igaz és szilárd, bátran ráállhatsz! 

Hónapokig nem találtam magam. Össze voltam zavarodva. A gondolataim sebesen kergették egymást, de leginkább ugyanarról szóltak: hogy reménytelen az életem minden területe. Lehet, hogy te is épp ilyen időszakban vagy. Elég kevés dolog segített ebben a hullámvölgyben. Úgy éreztem, senki nem látja igazán, hogy milyen küzdelmekben vagyok, senki nem érti, hogy miért is annyira nehéz. Én sem tudtam pontosan megmagyarázni. Az érzéseim azt mutatták, hogy Istennek sem vagyok fontos, ő is távol van, elérhetetlen és semlegesen viszonyul hozzám. Egy részem viszont tudta, hogy ezek csak az érzéseim. Hogy az érzéseim nem azonosak a valósággal.

Az igazság máshol van: Isten igéjében. 

Volt, hogy annak ellenére nem nyitottam ki a Bibliám ebben a völgyidőszakban, hogy tudatában voltam, hogy az segítene. Volt, hogy kinyitottam, de aztán csalódottan becsuktam, mert a gyötrő érzéseim egy tapodtat sem mozdultak az enyhülés irányába. És olyan is volt, hogy ahogy olvastam Isten szavait, olyan békesség járt át, ami tudtam, hogy csak Tőle jöhet, hiszen nem a körülmények változtak meg. De – és utólag tisztán látom, hogy ez az egyik kulcs – az ige legtöbbször nem instant felüdülést hoz.

hirdetés

Nem egy fájdalomcsillapító, ami csak enyhíti a tüneteket és mehetsz élni az életed.

Legtöbbször nem leszel tőle azonnal jobban. Ha igen, hála Istennek és hála az Ő csodájáért. De nem kell megijedned, ha mégsem ez történik. Az ige mélyre hatol, a szíved mélyéig és ott kezd változást hozni. Ehhez nem kell mást tenned, mint komolyan venned Isten szavait és azt, hogy Jézus Krisztus az igazság. /János 14:6./ Amit Ő mond, az igaz. Sokkal igazabb, mint az érzéseid és a gondolataid, amelyek épp kínoznak. Sokkal igazabb, mint a félelmeid. Igazabb, mint a jelenlegi körülményeid, amelyekből azt gondolod, úgysincs kiút. „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” /Mt. 11:28./ A Jézustól kapott megnyugvás sokszor nem úgy és nem akkor jön, amikor elvárjuk. De mindig megérkezik. Ő hűséges. És mindig az igazságot szólja. Nem véletlen, hogy Isten igéje a Lélek kardja! „Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.” /Ef. 6:17./

Az igazság mindig hat.

Lehet, hogy lassan. Nem instant, mint a társadalom, amelyben élünk. Nem jön azonnal visszaigazoló like, sem komment. De itt jön képbe a bizalom: nem látom, hogy munkálkodik épp az életemben Isten, de elhiszem neki. Nem érzem, hogy velem van most Jézus, de bízom benne. Azt mondta, velünk lesz minden nap a világ végezetéig /Mt. 28:20/. Fogalmam sincs, hogy menekülök meg ebből a lehetetlen helyzetből, de Ő tudja és már készíti a szabadulás útját. Az igazság szabaddá tesz – addig is, amíg nem érzed ezt, állj rá az igére és tarts ki! És amikor már jól vagy, emlékezz vissza az ígéretére, amit betartott.

 

Szilágyi Anna 

Kép: pixabay.com 

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás