2019. 09. 26.

„Az ikerpár mindkét tagja túl van a közvetlen életveszélyen” – Csókay András

A bangladesi ikerpár mindkét tagja túl van a közvetlen életveszélyen a szétválasztó műtétet követően – jelentette be Csókay András a HírTV Terc című műsorában, amelyben az ima erejéről, a tudomány és a vallás kapcsolatáról is beszélt.

A HírTV Terc című műsorának vendége volt Csókay András, a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétsorozat vezetője, valamint Martí Zoltán, a 777 főszerkesztője. Az idegsebész legfontosabb gondolatait szemlézzük a beszélgetésből, amely a cikk alján teljes egészében megtekinthető:

„Az egyik gyermekre mondhatjuk, hogy nagyon jól van, fut-szalad – és többek között a „Tavaszi szél vizet áraszt” népdalt énekli. A másik kislány lábadozik – vagyis túl van a közvetlen életveszélyen. Ugyanakkor most néz elébe annak, hogy teljesen fel kell ébrednie, és szakemberek segítségével egy hosszú rehabilitáció előtt áll. Nem tudjuk pontosan prognosztizálni, hogy mikor fog teljesen felébredni, sajnos a súlyos koponyasérülteknél ez nem lehetséges. Kell érte imádkozni, de most már talán nem az életéért, hanem a jobbulásáért. 

„Minden imát köszönünk” – interjú Csókay Andrással

Az angolszász irodalomban számos tudományos cikk van arról, hogy azoknak a betegeknek jobbak a gyógyulási eredményeik, akikért imádkoznak. Négyezer súlyos szeptikus beteg vizsgálatánál is egyértelműen kijött, hogy habár nem tudtak róla az érintettek, de akikért imádkoztak jobban gyógyultak. Tudományosan is bizonyított az ima ereje a gyógyulásban, ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne zárjuk ki a nem hívő testvéreinket ebből. A tudomány bizonyítja a hit igazságait, akár ha a teremtéstörténet vesszük, vagy az első sejt létrejöttét, amiben még nem tudott a tudomány előrelépni. Pont a Biblia adja meg a pontos választ, a tudomány pedig igazolja a Biblia alapvetéseit, de ha ezt kimondod egy kongresszuson, akkor kézlegyintést kapsz, de ezt ki kell bírni. 

Ez egy misztérium, ugyanakkor Jézus is ezt mondja: „Kérjetek és kaptok!”. Ha elfogadjuk, hogy Ő a Megváltó, akkor nem kell kételkedni abban, hogy amit mond, az igaz!”

 

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás