2019. 09. 22.

#csakegygondolat – Észreveszed a leveleid között Isten üzenetét?

Levelet kapni jó dolog. Régen, amikor még nem volt mobil, se vezetékes telefon, az emberek meglátogatták egymást, ha el akartak újságolni valamit. Ha távol laktak, akkor pedig levelet küldtek, papíron.

Ma már interneten folyik a levelezés nagy része. Ingyen tárolják a levelezőrendszerek a megszámlálhatatlan sokaságú üzenetet, amit olvasás után besorolunk valamelyik mappába. Mérlegeljük, melyik levelünk mennyire fontos, igényel-e választ, vagy akár olvasatlanul megy a kukába, spambe. A rendszer elbírja. A levélözön pedig csak úgy ömlik ránk válogatatlanul. Hírlevelek, üzleti ajánlatok, levelezőlisták üzenetei dugítják el a fiókunkat és a gondolatainkat is ahelyett, hogy személyesen beszélgetnénk a barátainkkal, személyesen néznénk meg a boltban a kínálatot. Vajon ezek között a levelek között elférne néhány üzenet Istentől is? Az Örömhírről is?

hirdetés

Te vajon megnyitnád, ha Istentől érkezne üzeneted? Vagy rögtön a spambe kerülne, mert a rendszered nem tudta ellenőrizni a feladót?

Persze, Isten nem valószínű, hogy egy direkt emailt fog neked küldeni a postaládádba, de lehet, hogy az üzenete mégis nálad landol időnként. Talán a 777 hírlevelének formájában, talán a napi evangélium üzenetében, talán egy régen látott barátod tanúságtevő levelében! Ki tudja, hány olyan üzenet landol a postafiókodban, amin keresztül Isten szeretne téged megszólítani!? De vajon észreveszed a sok fontos leveled között a valódi üzenetet is?

Talán túl hétköznapinak tűnhet, de nemcsak a szóhasználatunkat, a barátainkat, közösségeinket érdemes megválogatni, ha szeretnénk Istenhez egyre közelebb kerülni. Jó, ha résen vagyunk és megszűrjük azt a sok felesleges információt, ami mindenáron hatni akar ránk, de teljesen felesleges és lényegtelen az üdvösségünk, Krisztus követése szempontjából.

Apró dolognak tűnhet, de manapság igen nagy hatással vannak ránk a reklámok, üzleti hírlevelek, feltűnősködő influenszerek átlagos üzenetei. Merd szigorúbban megszűrni azokat az üzeneteket, melyek eljutnak a levelezőrendszeredbe! Merd tágítani a teret Isten üzenetének és szűkíteni a világ múló javai számára!

#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás