2019. 09. 11.

#csakegygondolat – Hol kezdődik a csoda?

Nem olyan régen több ismerősöm is megosztott a Facebookon egy videót, melyben egy futóversenyen különleges dolog történt. Az élen járó futó sem tudott mit kezdeni a helyzettel, ugyanis az operatőr folyamatosan tartotta vele a lépést a hatalmas kamerájával. Futva.

A mai technológiával nincs semmi különöes abban, hogy a kamera folyamatosan tudja követni a futókat. Közeli és távoli képek pillanatok alatt váltják egymást. De nem volt ez mindig így. A felvételen egy évekkel vagy inkább évtizedekkel ezelőtti futóverseny látható, ahol még futva követte az operatőr az eseményeket. Az élen járó futó legnagyobb meglepetésére a kamerás férfi lazán tartotta vele az iramot.

Ha csak szimplán motivációs videóként nézzük, akkor is van egy megrendítő üzenete a képsornak, hiszen válogatott élsportolókkal vette fel a versenyt a több kilós kamerát cipelő kamerás. Van ebben valami inspiráló, hogy az első látásra lehetetlennek tűnő feladatokat is meg lehet ugrani. Talán nem is olyan lehetetlen olyan sok kihívás, ahogy elsőre látszik!

Én azonban tovább gondolkodtam a dolgon. Számomra ez a teljesítmény, amit az operatőr produkált, csoda számba ment. Vagy egy rejtett tehetségről van szó, vagy ez tényleg csoda. És miért nem mondhatnánk ilyen hétköznapi dolgokra is, hogy csoda? Azért, mert van némi esély rá, hogy egy amatőr futó volt az operatőr? Azért, mert a bibliai csodák sokkal hihetetlenebbek? Mert a csoda a halottak feltámasztásánál és rákos daganatok csodálatos eltünésénél kezdődnek?

hirdetés

Én az gondolom, sokkal több csoda történik az életünkben, mint gondolnánk! Amit mások véletlennek, sorsnak neveznek, az számomra Isten munkája. Apró és személyre szabott csodák.

Si sportivul este mirat de performanta cameramanului!

Közzétette: Constantin-Bogdan Onofrei – 2019. július 10., szerda

#csakegygondolat Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás