2019. 09. 06.

Pornóval a klímaváltozás ellen?

Mindig örömmel fogadjuk, amikor egy-egy olvasónk megtisztel bennünket vendégírással. Véssey Miklós azután ragadott billentyűzetet, hogy egy pornóvállalat az egyik szeméttel teli tengerparton forgatott filmet – ezzel szerintük a környezettudatosságra felhívva a figyelmet.

Az egyik vezető pornóvállalat nemrég filmet forgatott egy műanyagszeméttel borított szigeten. Állítólagos céljuk, hogy felhívják a figyelmet a környezettudatosságra: hiszen ha két ember egy homokos parton pénzért közösül, akkor mindenki odanéz. A film szlogenje, hogy szeretik a mocskot, de azért nekik is van határ.

Érdekes gondolat, hogy ha beengedjük magunkba a szemetet, a világ ezáltal megtisztul majd. A természet a moralitást nélkülöző döntések miatt van ilyen állapotban: környezetünk az ember belső világát tükrözi. Önzők vagyunk, függők, pénzéhesek és lusták, ezért árasztjuk el szeméttel a Földet is. A nagy cégek célja, hogy maradjunk is így, szilárd értékrend nélkül. Higgyük el, hogy a világ és benne az ember is csak egy termék: habzsoljuk, élvezzük, és ha kiürült, dobjuk el, akár egy elhasznált női testet pár év után a pornóipar.

Megvan hát a megoldás a klímaváltozás megfékezésére. Pornószínészeket a gyárak tetejére, a szénerőművek mellé, a dízelautók kipufogója alá, hiszen a nyilvános prostitúció annyi problémát megoldott a történelem során. Már látom is magam előtt, hogy a film hatására a környezetvédelem fontosságáról meggyőzött emberek kevesebbet fogyasztanak, fákat ültetnek, az autóikat valamilyen tömegközlekedési eszközre cserélik. Így lesz az emberiség megmentője az érzelmek nélküli szex! Vagy csak böffentenek egyet, és ha már ott vannak, a következő videóra kattintanak.

hirdetés

A környezetvédelemért valóban sokat tehetünk: lemondhatunk az autóhasználatról, vagy a feleslegesen sok repülőútról. Használhatunk kevesebb áramot, vagy megválogathatjuk, honnan és mit vásárolunk. Gyűjthetjük szelektíven a szemetet és elsajátíthatjuk a zero-waste életmódot. Ahhoz azonban, hogy a lemondások okozta frusztráció ne uralkodjon el rajtunk, elsősorban értékrendünket, tudatunkat, lelki világunkat kell karban tartanunk.

A pornónézés pedig egészen biztosan nem segít ebben.

Véssey Miklós

Ha te is szívesen írnál a 777-re, akkor küldd el két írásodat az info@777blog.hu címre! 

Fotó: ecolounge

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás