2019. 09. 04.

“Isten kivételes emberekkel áldott meg” – százmilliókhoz jutott el Justin Bieber üzenete

Távol álljon tőlünk a gondolat, hogy példaképnek állítsuk be Justin Biebert: a gyerekként világsztárrá váló énekes azonban egy rendkívül önkritikus és értékes üzenetet tett közzé az Instagram-oldalán, amelyet a 118 millió követőjén kívül még több millióan olvashattak. Justin a hírnév árnyoldalai mellett a házasság értékéről és Jézus szeretetéről is szót ejtett.

“Nehéz úgy pozitívan felkelni reggelente, hogy elborítanak a mindennapi gondok, a múltad, a munkád, a felelősség, az érzések, a családod, az anyagi dolgok és a kapcsolatok. Amikor úgy tűnik, minden rossz és a baj nem jár egyedül. Ilyenkor szinte látod magad előtt a napod és elfog a rettegés, hogy a következő is ilyen lesz. A csalódás ördögi korfogása. Néha eljutsz arra a pontra, hogy már nem akarsz tovább élni. Amikor úgy érzed, hogy sosem lesz változás.

Teljes mértékben együtt tudok érezni veled. Én sem tudtam változtatni a gondolkodásomon. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan emberek vannak körülöttem, akik arra bátorítanak, hogy mindig folytassam. Látod, van pénzem, rengeteg ruhám és autóm, elismerések,díjak és eredmények, és mégis üresnek éreztem magam. Láttad már valaha mivel jár az, ha valaki gyerekként lesz híres és befutott előadó? Őrült módon óriási nyomást és felelősséget helyeznek a vállára, amikor az agy és az érzelmi világa ki sem fejlődött. Semmi észszerűség, dac és lázadás – ezeken mind keresztülmegyünk. De amikor ehhez hozzáadódik a csillogás és hírnév, az úgy hat rád, amit nehéz megmagyarázni. Instabil közegben nőttem fel, a szüleim 18 évesek voltak amikor szétmentek, lázadtak és semmi pénzük sem volt.

Ahogy vitt előre a tehetségem és lettem egyre sikeresebb, két év alatt óriásit fordult velem a világ. Egy 13 éves, kisvárosi fiú voltam, akit hirtelen mindenki elkezdett szeretni és dicsérni. Nem biztos, hogy mindenkire igaz, de az alázat bizonyára korral jár. Fiatalon hallod ezeket eleget és mivel még fiatal vagy, képes vagy hinni is nekik. Az ésszerűség szintén korral jár, csak úgy, mint a döntési képesség (nem véletlenül tilos alkoholt fogyasztani 21 éves kor alatt).

hirdetés

Mindenki megtett értem mindent, így esélyem sem volt arra, hogy megtanuljak felelősséget vállalni bármiért.

Így amikor 18 lettem, rá kellett jönnöm, hogy hiányoznak a való élethez szükséges képességeim, de dollármilliomos voltam, elérhettem bármit, amit csak akartam. Ez egy félelmetes elképzelés bárkinek. 20 éves koromra a létező összes hibát elkövettem és az egyik leginkább szeretett emberből egy nevetségesnek tekintett, bírált és gyűlölt ember lettem. Egyes kutatások szerint kiállni a színpadra nagyobb dopaminfröccsel  jár, mint bármi más fizikai aktivitás. Az ezzel járó hullámvölgyeket nagyon nehéz kezelni. Sokat lehet hallani olyan zenekarok turnéjáról, aminek során az egyik tag drogtúladagolással kerül kezelés alá. Nekem úgy tűnik, hogy ez azért történik, mert valaki nem képes kezelni a hullámvölgyeket, ami együtt jár azzal, ha az ember előadó.

A nehézdrogok 19 évesen jöttek nálam és megrontotta az összes emberi kapcsolatomat. Sokakat megsértettem, tiszteletlenül bántam a nőkkel és dühös voltam. Eltávolodtam mindenkitől, aki szeretett és bezártam magam amögé az ember mögé, akivé lettem. Azt hittem, sosem leszek képes változni, évekbe telt, mire normalizálódott a helyzet és rendbe tudtam hozni a kapcsolataimat és a szokásaimat.

Szerencsére Isten olyan kivételes emberekkel áldott meg, akik önmagamért szeretnek.

Jelenleg életem legjobb időszakát élem, készülök a házasságra, ami fantasztikus felelősség. Az ember megtanul türelmesnek lenni, bízni, elhivatottnak,kedvesnek és alázatosnak lenni, amik ahhoz kellenek, hogy jó emberekké váljunk.

Akkor is küzdenünk kell tovább, ha ennek éppen valami szöges ellentéte történik és rosszra fordulnak a dolgok. Jézus így is szeret. Légy kedves, légy bátor és szeresd az embereket ne úgy, ahogy te tudnád, hanem Isten tökéletes, örökké tartó szeretetével!”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hope you find time to read this it’s from my heart

Justin Bieber (@justinbieber) által megosztott bejegyzés,

 

Fotó: Allure

Forrás: Instagram

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás