2019. 09. 03.

Pipáld ki a napi teendőidet! – Letölthető melléklettel

Te szoktál listát írni a napi teendőidről? Itt van pár tétel, amiket fáradtság nélkül beiktathatsz a többi közé. Sőt, idővel azt fogod észrevenni, hogy nagy segítségedre lesznek a mindennapokban!

Várj türelmesen

Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban! (Zsoltárok 27:14)

 

Higgy!

Mert hitben járunk, nem látásban. (2Korintus 5:7)

 

Imádkozz!

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Filipi 4:6)

 

Gondolj másokra

És senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. (Filipi 2:4)

 

Bízz Istenben

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Példabeszédek 3:5)

 

Olvasd Isten szavát

Áldott vagy te, Uram! Taníts meg rendelkezéseidre! (Zsoltárok 119:12)

 

Adj hálát

A karmesternek: Dávid zsoltára. Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni. Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.  Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Számolgatom, de több a homokszemeknél, és a végén is csak nálad vagyok. Bár megölnéd, Istenem, a bűnöst, és távoznának tőlem a vérontó emberek! Akik csalárdul beszélnek rólad, ellenségeid, hazugul mondják ki nevedet. Ne gyűlöljem-e gyűlölőidet, Uram? Ne utáljam-e támadóidat? Határtalan gyűlölettel gyűlölöm őket, hiszen nekem is ellenségeimmé lettek. Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján! (Zsoltárok 139)

 

 

Ha szeretnéd a fent leírtakat az eszedbe vésni, akkor töltsd le ezt a számítógépes háttérképet, amit csak nektek készítettünk! 🙂

Nagyfelbontású változatért kattints ide!

 

Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás