2019. 09. 03.

#imatipp – Olvasd a Bibliát!

Magamon is tapasztaltam sokszor, hogy ima közben ide-oda csaponganak a gondolataim. Nem arra gondolok, hogy hirtelen az almáspite receptjén kezdtem gondolkodni, de kéréseim és örömeim rendezetlenül, összevissza törtek fel belőlem. Bár Isten biztosan ezt is megértette, én már kevésbé tudtam később felidézni, mikről is beszélgettem az Úrral. Az utóbbi időben viszont sikerült némikepp renedezttebben imádkoznom, ami nem várt békét eredményezett bennem.

Hogy mi a titok? Nincs titok. Sokkal többet olvasom a Bibliát! Mostanában igen sok történetet olvastam célirányosan a Bibliában és elkezdtem összefüggéseket észrevenni az Ószövetség különböző történetei, szakaszai között. Ezek pedig mindig rávilágítanak valamilyen aktualitásra, ami jelenleg fontos az életemben. Ilyenkor egészen egyszerűen a bibliai vezérgondolat nyomán kezdek el imádkozni, ami végig vezeti a gondolataimat és mindig váratlan mélységeket mutat nekem az Istenkapcsolatomban.

Nincs új a nap alatt, mégis most arra szeretnélek buzdítani benneteket, hogy olvassátok minél többet a Bibliát. Olvassátok egy Bibliakalauzzal, az érdeklődésetek alapján, random helyeken felütve, a kedvenc részeitekhez vissza-visszatérve, bárhogy, csak olvassátok! Olvassátok és merjetek nyitottak lenni az összefüggésekre, Isten üzeneteire!

#imatipp Lábánné Hollai Katalin
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás