2019. 08. 21.

Szép, praktikus és tartós. Mi az?

Aki régebb óta olvas bennünket, tudhatja, mennyire fontos számunkra a teremtésvédelem témaköre. Nem tudunk és nem is szabad megfeledkezni arról, hogy a Földet Isten teremtette számunkra, ő adta birtokunkba a növény- és állatvilágot, de nem azért, hogy kihasználjuk. (Ter 1.28)

Ezért is különös öröm számunkra, hogy egyik szerkesztőnk olyan munkát végez, amikor nem cikkeket ír, ami közvetlenül is hatással van a Föld védelmére. Lábánné Hollai Kata a Lanehoka-termékek megalkotója többek között olyan zsákokat, hálós szütyőket, mosható szendvicstartókat, sminklemosó pamacsokat készít, melyek kiváltanak rengeteg egyszer használható műanyagot, csomagolást.

Mottója: „Szépet az élhető Földért!”

Miért olyan jó, ha Folpack és alufólia helyett mosható szendvicstartót használtok? Miért érdemes otthonról „cipelni” a vászonzsákot vagy a hálós szütyőt a bevásárláshoz, hogy abba pakoljátok a zöldséget és a gyümölcsöt? Íme 5 ok, amiért érdemes megkeresni a műanyag és az egyszer használható dolgok alternatíváját:

  • Hosszú távon mindig megtérül az ára és az előállításhoz befektetett energia.
  • Sokkal higiénikusabb vászonba csomagolni az élelmiszert, mint nejlonba.
  • Egyedi, ízléses holmikba pakolhatod a bevásárolt termékeket.
  • Tartósabbak a textiltermékek, így nem fognak út közben kiszakadni, és nem következik be a rettegett jelenet, ahogy a buszon szertegurulnak a paradicsomok.
  • Jóval kevesebb lesz otthon a csomagolóanyagból származó szemét, amit semmire nem tudsz később felhasználni.

Manapság rengeteg rémisztő adat, kép kerül fel az internetre arról, hogyan pusztul a Föld és hogyan pusztítjuk mi, emberek. Legyünk kicsit tudatosabb vásárlók! Ez nem is olyan nagy kihívás, csak minimális odafigyelést igényel, mégis rengeteget csökkenthetünk ezzel az ökolábnyomunkon. Persze, ha ti ebben már rutinosak vagytok, keressétek, mi lehet a következő lépés! A háztartás, az utazások jobbnál jobb lehetőségeket kínálnak.

hirdetés

A Lanehoka termékeket megtaláljátok a Facebookon és az Instagramon is.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás