2019. 08. 15.

Honnan van pénze a 777-nek?

Teljesen logikus és érthető módon sokakat érdekel, hogy a 777 csapata – amelynek tagjai jelen pillanatban önkéntesen végzik szolgálatukat – miből gazdálkodik három éve, honnan tartja fenn az oldalt.  Ezért is írjuk meg ezt a cikket, mert azt tapasztaljuk, hogy vannak, akik téves információkat próbálnak terjeszteni – sajnos nem egyszer rossz szándékból, amit nem tudunk hova tenni.

Az egyik ilyen állandó pletyka, hogy a 777 blog kormányzati pénzből működik: kategorikusan kijelentjük, hogy ez nem igaz. A 777-et fenntartó egyesületünk 2018-ban nagyon szigorú szakmai megállapodást kötött az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkársággal az S4C tematikus oldal létrehozására – angol és magyar nyelven. A blogtól teljesen elkülönülő oldal a keresztényüldözés szomorú és gyakran elhallgatott helyzetét mutatja be, hiánypótló módon: az oldalt a nulláról kellett felépítenünk és működtetnünk, a piaci árakhoz képest rendkívül korrekt áron. Az államtitkársággal való együttműködésünk 2018 decemberében befejeződött, az oldalt már nem az egyesületünk üzemelteti.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy ez nem egy támogatás volt, hanem egy szakmai alapokon nyugvó, szigorú elszámolással járó projekt. Ahogy eddig, úgy a jövőben is ügyelni fogunk a függetlenségünkre:

hisszük, hogy a hitelességünk a tét, amelyet nem játszhatunk el.

A 777 bevétele kizárólag két helyről érkezik: nagy többségben az olvasói adományokból, illetve csekély részben a reklámbevételekből. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy ha ti nem támogatnátok bennünket, akkor esélyünk sem lenne a folyamatos fejlődésre, az új tervek kitalálásra, és a 777 OFFLINE rendezvények folytatására. Fantasztikus érzés megtapasztalni, hogy Isten hogyan gondoskodik rólunk: kicsit talán amatőr módon ritkán hangsúlyozzuk, hogy a ti adományaitok nélkül nincsen jövőnk, de mindig volt 1-2 olvasónk, aki ismeretlenül pont akkor jelentkezett, amikor a legégetőbb szükségünk volt rá. Nevezhetnénk véletlennek, de tudjuk, hogy nem volt az. Megérezhettük azt, hogy mit is jelent a gondviselés.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy amikor 2016-ban elkezdtük a 777-et, akkor a csapat nagy része még szabadidővel rendelkező egyetemista volt. Mára édesapák, édesanyák, dolgozó emberek lettünk, akiknek sokkal kevesebb lett az idejük. Ezért az a nagy vágyunk, hogy a jövőben megteremtsük annak a lehetőségét, hogy legalább néhányan fél – vagy főállásban végezhessük ezt a szolgálatot. Ezért köszönettel arra kérünk, hogyha fontos neked a 777 jövője, akkor a lehetőségedhez mérten támogasd a munkánkat. Rengeteg ötletünk, álmunk és vágyunk van, amelyet idő és pénz hiányában nem tudunk megvalósítani. Gyakran eljátszunk a gondolattal, hogy ha önkéntesen, a szabadidőnket feláldozva ennyi embert el tudunk érni, akkor mi lenne, ha professzionálisan működve hirdetnénk az örömhírt? Libabőr!

Ehhez viszont az kell, hogy rendszeres támogatókat találjunk, akik havonta legalább egy mozijegy árával hozzájárulnak a 777 működéséhez. 

A másik nagy vágyunk, hogy a piac segítségével ki tudjuk egészíteni az adományaitokat. Hogy a keresztény jelző ne elüldözze, hanem megerősítse a cégeket, hogy érdemes nálunk hirdetni. Hiszen az olvasottságunk alapján nem lehet kérdés, hogy komoly potenciál rejlik a 777-ben: ezért bízunk abban, hogy lesznek keresztény vállalkozók, akik felismerik ezt, és hirdetések vásárlásával egyrészt hozzájárulnak az oldal működéséhez, másrészt jó értelembe véve kihasználják, hogy milyen sokan olvasnak bennünket.

Köszönjük, hogy elolvastad ezt a cikket, amely némileg kilóg a többi közül. De fontosnak éreztük, hogy belássatok a „kulisszák” mögé: már csak azért is, hogy tudjátok, mi azok a fiatalok vagyunk, akik hozzátok hasonlóan ugyanúgy éljük az életünket, megvívjuk a csatáinkat, ott ülünk mellettetek vasárnap a templomban – és mi ezekről az élményekről írunk is.

Reméljük, hogy még jó sokáig! 

Szeretettel:

a 777 csapata

 

 

Blog
hirdetés

1 Komment

  • Válasz FA 2019. 08. 21. 17:12

    Na, vegre kijott a maci a malnasbol! Ti is csak a zsebeitek akarjatok tomni. Bravo!