2019. 07. 27.

3 gondolat Szent Charbeltől, a „Közel-Kelet Pió atyájától”

Szent Charbel Libanon egyik legfontosabb szentje, aki a XIX. század elején született. Már kisgyermekként is imádságos lelkületű volt, és egész fiatalon meghallotta Isten hívó szavát, így szerzetes lett. Közel 20 éven keresztül remeteként élt és már életében rendkívüli csodák kísérték imádságait. Ma, július 27-én az ő emléknapja van.

„Az Úr minden embert arra teremtett, hogy ragyogjon, világosítsa meg a világot; te vagy a világ világossága. Minden ember egy lámpa, amely ragyogni szándékozik; az Úr világos és áttetsző üvegburát ad a lámpának, hogy világítson és világosítsa meg a világot; az emberek gondoskodnak az üvegburáról, és elfelejtik a fényt; az üvegburáról gondoskodnak, színezik és díszítik, míg vastaggá és mattá válik, és megakadályozza a fény ragyogását, a világ sötétbe fulladt. Az Úr ragaszkodik a világ megvilágításához. Az üvegburádnak átlátszóvá kell válnia, fel kell ismerned azt a célt, amire születtél ebben a világban.”

***

„Krisztus Egyháza egy szikla, amelyen a gonosz hullámai összetörnek. Krisztus az út.”

***

„Krisztus tudja, mi van a szívetekben, és Ő a ti szíveteket akarja. Ne keressétek az igazságot Krisztuson kívül. Mikor megismered a Krisztust, akkor megismered az Igazságot. Krisztus azt akarja, hogy szabadok legyetek. Ne féljetek, és győződjetek meg róla, hogy Krisztus legyőzte a világot.”

***

A libanoni Sancta Maria kórus idén másodszor járt Magyarországon a Mriabesnyői Mladifesten. Hallgassátok meg éneküket!

Forrás: mladifest.eu, kép: metropolita.hu

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás