2019. 07. 12.

Marton Zsolt lett Beer Miklós utódja a Váci Egyházmegyében

Beer Miklós váci megyéspüspök 2018 nyarán nyújtotta be lemondását, melyet Ferenc pápa el is fogadott, de máig nem nevezte ki az utódját. Ma azonban bejelentették, hogy Marton Zsolt fogja folytatni a püspöki szolgálatot a Váci Egyházmegyében.

2019.07.12-én Ferenc pápa Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát nevezte ki Beer Miklós utódjának a Váci Egyházmegye élére.

Beer Miklós püspök atyával 75. születésnapja és a lemondása kapcsán a 777 készített egy nagyinterjút, melyben mesélt a leköszönésről, múltról, jövőről, a püspöki mindennapokról.

hirdetés

„Sokszor eszembe jut, hogy mit hagyok az utókorra” – nagyinterjú Beer Miklós leköszönő váci püspökkel

A mai napon még egy püspököt érintő személycsere történt: Udvardy György eddig a Pécsi Egyházmegyét vezette, ám mostantól veszprémi érsek lesz, Márfi Gyulát váltja.

Kép, forrás: katolikus.hu

Hírek
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Sz 2019. 07. 13. 11:26

    Kedves Kinevezett Püspök Atya!

    Jó egészséget, sok örömet és kitartást kívánok és üdvözöljük Önt egyházmegyénk “fedélzetén”.

  • Válasz Bari László 2019. 07. 13. 21:08

    Tisztelt Atya kivánok munkájához erőt egészséget hosszú éveken át , Legyen jó pásztor és.kormányzója az Egyháznak… ISTEN ÁLDJA KITARTÓ MUNKÁJÁT ÜDVÖZLETTEL BORSODSZIRÁKRÓL.BARI LÁSZLÓ.

  • Válasz Bendik István 2019. 08. 30. 20:19

    Sok szeretettel köszöntünk és hitedben ne hagyd magad soha megingatni.Lélekben és amiben lehet szívből támogatunk. Bendik István és felesége Mária.