2019. 07. 08.

Miért van kereszt a Jägermeister logójában?

A Jägermeister gyomorkeserű likőr logóján egy gyönyörű szarvas látható, felette pedig egy kereszt. De vajon miért szerepel a keresztény szimbólum egy likőr címerében? A választ épp a termék hivatalos oldalán találtuk.

Az emberek évszázadokon át mesélték a 657-ben, Toulouse-ban született Hubertusz vadász történetét. Hubertusz a mai Franciaországban élt, és egyvalamiért szenvedélyesen rajongott: a vadászatért. Sajnálatos módon nem rendelkezett kellő felelősségérzettel, és gátlástalan, kapzsi módon űzte zsákmányait a szarvasvadászatokon.

Egy nagypénteki vadászatkor mindez megváltozott, amikor egy óriási fehér szarvas bújt elő az erdei aljnövényzet sűrűjéből, és egyenesen felé tartott. Az állat agancsai között ragyogó keresztet hordozott. Hubertuszt megihlette a félelem.

hirdetés

Úgy gondolta, hogy egy isteni jelet látott, és megfogadta, hogy jó útra tér.

Attól a pillanattól kezdve felhagyott a vadászattal, és misszionáriusként az egyházhoz csatlakozott. A legenda szerint 705-ben Tongern püspökének nevezték ki. 717 körül költözött Belgiumba, Liege városába, ahol egy székesegyház építésére adott megbízást, és jóakaratáról vált ismertté. Nem sokkal később Liege lakói a város védnökének választották. Hubertusz 727. május 30-án halt meg Liege püspökeként. A mai napig a vadászok védőszentjeként tartjuk számon, de ezenkívül az erdészek, a kohászok, sőt a csengettyűkészítők is kérik közbenjárását.

A legenda több évszázadon át fennmaradt, és vele együtt a híres Hubertusz szarvas is: már 1935 óta a Jägermeister jellegzetes zöld üvegének címkéjét díszíti. 

A cikk nem az alkoholfogyasztásra buzdít, és nem is célja semelyik termék reklámozása. 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás