2019. 07. 02.

3 ok, hogy a nehéz időkben se fordulj el Istentől

Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok – akár hosszú hónapok – amikor nehezünkre esik Istenhez fordulni: mert igazságtalanság, fájdalom ért bennünket, vagy mert méltatlannak gondoljuk magunkat, vagy egyszerűen csak lázadunk. De van egy zsoltár – és annak első három verse – amely fontos támaszt nyújt a legnehezebb időkben is! Gyerünk, térj vissza Istenhez!

Emlékszem volt egy nagyon nehéz időszak az életemben, amikor  egy távoli városban dolgoztam, messze az otthonomtól. Más gondok is gyötörtek, így alaposan birkóztam azzal a bibliai mondattal, hogy “Örüljetek az Úrban szüntelenül!” Depressziós voltam, alig volt annyi pénzem, hogy a számláimat befizessem, miközben 13 órányira voltam mindenkitől, akit szeretek. Nem voltak gondolataim a jövőmet illetően, nagyon mélyen voltam. Amikor imádkozni próbáltam, akkor inkább könnyek jöttek, mint szép szavak.

Az a mentalitás, hogy megpróbáljuk a nehezebb időkben is dicsőíteni Istent, nem jelenti azt, hogy soha nem panaszkodhatunk vagy borulhatunk ki.

hirdetés

Isten nem azt akarja, hogy elfojtsuk a bánatunkat és a kétségeinket.

Az őszinte imádság és a dicsőítés, valamint a nehezebb időszakok az életünkben nem zárják ki egymást. Ez a kettős érzés ugyanúgy megtalálható a Bibliában is, így fel kell ismernünk, hogy mindkettőre szükségünk van! A dicsőítésre, és a nehezebb időszakokra is!

A Szentírás is megerősít ebben: dicsőítsd Istent, amikor bajban vagy. Ezt most a 40. zsoltár első mondatain keresztül mutatjuk be: ez a zsoltár nem más, mint Dávid hálaadása és dicsőítése.

1. Isten hall minket! 

“Bíztam az Úrban, bizakodtam és ő lehajolt hozzám és meghallgatta a kiáltásomat.” (Zsoltárok könyve 40;2)

Isten nem közömbös az irányunkba: ő a mi Atyánk, aki közel van hozzánk. Érdekli hogy mi van velünk és elkötelezett felénk, főleg amikor a gyermekei beszélnek hozzá.

2. Isten megmentett minket a haláltól!

“Kiszabadított a sírgödörből, ki az iszapból és mocsárból. Sziklára állította lábamat, és megszilárdította léptemet.) (40;3)

Isten megszabadított bennünket attól, hogy a lelkünk megsemmisüljön – a pokol örökkévalóságától. Felemelt minket a halálból, hogy Krisztusban éljünk, aki a zsoltár hasonlatával élve a mi szabadító sziklánk.

3. Isten örömöt és békét ad nekünk!

“Ajkamra új éneket adott, Istenünk magasztalására. Sokan látják majd és megremegnek, s eltelnek az Úr iránt bizalommal.” (40;4)

Örömöt, békét és hálát kell hogy eredményezzen az, amit Isten értünk tett Jézus Krisztus által. Mindig kell, hogy legyen egy ének, amellyel dicsőíthetjük Őt! 

Forrás: Today Christians Women

Fotó: jasonisaacs.me

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás