2019. 06. 24.

Botrányba fulladt a Vatikán női futballcsapatának mérkőzése

A katolikus válasz a LifeSite cikke alapján írta meg, hogy a vendéglátó csapat sportszerűtlen viselkedése miatt már a kezdőrúgás előtt le kellett fújni a Vatikán női focicsapatának külföldi debütáló mérkőzését szombaton Bécsben.

A vatikáni csapat barátságos meccsre érkezett az osztrák fővárosba, hogy Bécs 6. (Mariahilf) kerületének női csapatával játszhasson. A vatikáni himnusz lejátszásakor azonban a bécsi csapat több tagja, a felső ruházatát felhajtva, olyan testfestést tett közszemlére, amellyel az Egyház abortuszokat helytelenítő álláspontja ellen kívántak tiltakozni.

hirdetés

Forrás: LifeSite

Az első tudósítások szerint a vatikáni csapat visszalépését a játéktól a helyszínen tartózkodó osztrák pápai nuncius, Pedro Lopez Quintana érsek rendelte el, válaszként az atrocitásra. Mint azonban a Vatikán közleményéből kiderült, maga a vatikáni csapat kívánt elállni a játéktól, amely lépéshez a nuncius csak a beleegyezését adta.

A tüntető bécsi játékosok egy brossúrát is szétosztottak a megjelent újságíróknak, amelyben az akciójuk magyarázataként arról tájékoztatták őket, hogy nem értenek egyet azzal, hogy az Egyház elutasítja az abortuszokat és a melegházasságot.

Később a klub közleményben jelezte, hogy kiáll a tüntető játékosai mellett az FC Mariahilf női labdarúgócsapat klubja, és a Vatikánt hibáztatja a mérkőzés lefújásáért. “Mi a klub részéről mindent megtettünk a mérkőzés folytatásáért. […] Sajnos nem tudtuk már rábeszélni a vatikáni tisztviselőket a játékra.” – írják a ma kiadott közleményükben.

A teljes, eredeti írás ide kattintva olvasható.

Borítókép: The Sunday Times

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás