2019. 06. 17.

Meghalt Michal Los atya, akit a halálos ágyán szenteltek pappá

Hétfőn délelőtt elhunyt a kórházban Michal Los atya, akit néhány héttel ezelőtt a halálos ágyán szenteltek pappá miután a rák egy különösen agresszív változata támadta meg. A hírt több lengyel forrás is megerősítette.

Egész Lengyelországot megérintette a fiatal pap története: a 31 éves fiatalember az “Isteni Gondviselés Kis Fiai” kongregációban végezte tanulmányait, hogy pappá szentelhessék, azonban egy hónappal ezelőtt a rák egy rendkívül agresszív fajtája támadta meg. Hetek alatt a gyilkos kór végső stádiumába került, már az ágyából is képtelen volt felállni.

A kispapnak egy vágya volt, hogy felszentelt papként térhessen vissza Teremtőjéhez. Rendfőnöke külön Ferenc pápától kért engedélyt, aki természetesen megadta azt, így minden akadály elhárult: a varsói kórház termében fekvő Michal Lost Marek Solarczyk püspök a pápai külön engedéllyel a szeminárium befejezése előtt pappá szentelte. A megható szertartáson a papokon kívül a kórház nővérei közül is többen jelen voltak.  A közösségi médiába felkerült videót százezrek nézték meg pár nap alatt.

Története Andrzej Duda köztársasági elnököt is megérintette, aki meglátogatta a kórházban, hogy újmisés áldását kérje.

Michal – vagy magyarosan Mihály- atya története éppen akkor érintette meg Lengyelországot, mikor az ottani katolikus egyház története legnagyobb válságával nézett szembe. Rendületlen hite és ereje példaként szolgált az elmúlt hetekben.

 

Egyéb

Még nem érkezett hozzászólás