Tízezren a 777-ért kampány
Egyéb

Meghalt Michal Los atya, akit a halálos ágyán szenteltek pappá

Hétfőn délelőtt elhunyt a kórházban Michal Los atya, akit néhány héttel ezelőtt a halálos ágyán szenteltek pappá miután a rák egy különösen agresszív változata támadta meg. A hírt több lengyel forrás is megerősítette.

Egész Lengyelországot megérintette a fiatal pap története: a 31 éves fiatalember az “Isteni Gondviselés Kis Fiai” kongregációban végezte tanulmányait, hogy pappá szentelhessék, azonban egy hónappal ezelőtt a rák egy rendkívül agresszív fajtája támadta meg. Hetek alatt a gyilkos kór végső stádiumába került, már az ágyából is képtelen volt felállni.

A kispapnak egy vágya volt, hogy felszentelt papként térhessen vissza Teremtőjéhez. Rendfőnöke külön Ferenc pápától kért engedélyt, aki természetesen megadta azt, így minden akadály elhárult: a varsói kórház termében fekvő Michal Lost Marek Solarczyk püspök a pápai külön engedéllyel a szeminárium befejezése előtt pappá szentelte. A megható szertartáson a papokon kívül a kórház nővérei közül is többen jelen voltak.  A közösségi médiába felkerült videót százezrek nézték meg pár nap alatt.

Története Andrzej Duda köztársasági elnököt is megérintette, aki meglátogatta a kórházban, hogy újmisés áldását kérje.

Michal – vagy magyarosan Mihály- atya története éppen akkor érintette meg Lengyelországot, mikor az ottani katolikus egyház története legnagyobb válságával nézett szembe. Rendületlen hite és ereje példaként szolgált az elmúlt hetekben.

 

Még nem érkezett hozzászólás