2019. 06. 13.

Százezrek meneteltek az Életért és a Családért Lengyelországban

Mintegy negyedmillió ember, döntően családok vettek részt a hétvégén szerte Lengyelországban azon a menetelésen, melyet 130 városban tartottak az élet és a család védelmében. 

A polgári kezdeményezéshez idén is sok püspök és pap csatlakozott, mert szolidárisak akartak lenni az egyház tanítása jegyében is ahhoz az alapelvhez, hogy a szexuális nevelés döntő mértékben a család feladata – adja hírül a lengyel püspöki konferencia sajtóügynöksége.

Évről évre egyre több résztvevővel számolnak

Lengyelországban az első életvédő menetet 2006-ban Varsóban tartották. Azóta minden évben megrendezik és egyre többen vesznek részt a felvonulásokon, hogy a családok és főként a nagycsaládok jelenléte adjon minél nagyobb nyomatékot a legszentebb emberi értéknek.

2018-ban kétszázezren vonultak fel, idén június 9-án Pünkösdvasárnap egyharmaddal többen. Ez az erőteljes számszerű növekedés mutatja, hogy mind tudatosabb az állásfoglalás azzal a lopakodó gender elmélettel szemben, melynek nincsenek hivatalos képviselői, mégis erőteljes globalista lobbizás révén rohamosan terjed.

Száz méter hosszú lengyel zászlóval a kézben

Varsóban tízezer ember vett részt a meneten, melynek egyik fő követelése az volt, hogy töröljék el a szexuális nevelés bevezetését az iskolákba. Kamil Zwierz, a „Családért és az Életért Központ” elnöke a menetelés céljaként a következőt jelölte meg:

„A menetelés a családért és az életért idén a szexuális nevelés problémája miatt szerveződött, mely a gyermekek és a fiatalok egészséges fejlődését fenyegeti, noha a szexuális nevelés feladata elsősorban a szülőké. Éppen ezért határozottan szembe kell szállnunk ezzel a tervezett iskola felvilágosítással”.

A varsói menet Kopernikusz szobrától indult és a Városházához vezetett. A békésen felvonuló résztvevők egy száz méter hosszú piros-fehér lengyel zászlót vittek magukkal, a fiatalok és a gyerekek kezükben színes léggömböket tartottak.

A menet megkezdése előtt szentmisén vettek részt a Szent Kereszt templomban, melynek végén a menetelőket Kazimierz Nycz bíboros, varsói metropolita érsek áldotta meg Romuald Kamiński érsek, Varsó-Prága főpásztorával együtt.

Forrás: Vatikáni Rádió (borítókép: TVP)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás