2019. 06. 03.

Egy kacsintás az égből

Plank Ádám fél évet töltött Böjte Csabánál Székelyhídon, a Gyermek Jézus Otthonban. Vendégszerzőnk a következő napokban három megható történetet oszt meg az ott eltöltött időszakból: félelemről, kitartásról és Istenről.

Mindenkinek vannak félelmei. Sokszor ki sem merjük ezeket mondani, csak hagyjuk, hogy emésszenek bennünket, mérgezzék az életünket. Mielőtt kimentem volna Székelyhídra egy nagy félelmem volt. Vajon tudok-e majd úgy nézni nap, mint nap ezekre a gyermekekre, mint egészséges hús-vér fiatalokra, vagy mindig azt a sebzettséget fogom csak látni, amit magukon hordoznak, és amit pont nekem kellene gyógyítanom.

Mikor megérkeztem és kiszálltam a kocsiból az egyik első kislány, akit megláttam Anna volt. Feltettem a legszebb mosolyomat és odaköszöntem neki.

„Szia, Anna!”

Erre Anna lesütötte a szemét és se szó, se beszéd, elsomfordált. Rögtön megkérdeztem a nevelőt, hogy valami rosszat mondtam, vagy esetleg rosszul gesztikuláltam? Kiderült, hogy nem ez volt a probléma. Anna 7 éves és 4 évesen került be az árvaházba. Apja addigra már többszörös nemi erőszakot követett el a kislányon, és ezért fél a férfiaktól. Ekkor éreztem azt, hogy kezd kicsúszni a talaj a lábam alól. A félelmeim igazolást nyernek és lehet, hogy jobb lenne most azonnal felszállni az első Budapestre tartó buszra és hazamenni.

hirdetés

Az éjszaka elég nehezen telt, majd másnap jött a közös foci. Ezen részt vett Anna is és itt már nem tapasztaltam rajta azt a távolságtartást, amit az előző nap. Bár az is igaz, hogy nem szólt hozzám.

Délután a csendes pihenő idejében éreztem, hogy kell egy pár óra egyedüllét és gondoltam felfedezem a kastély parkját. El is indultam, majd néhány lépés után éreztem, hogy valaki követ. Hátra fordultam és Anna állt ott. Kezében egy rajz volt, amely engem ábrázolt, ahogy a kastély előtt állok. Odajött hozzám, megölelt és annyit mondott:

„Olyan jó, hogy itt vagy és kérlek, soha többet ne menj el!”

Ekkor felnéztem az égre és éreztem, hogy valaki visszakacsint.

Plank Ádám

Ha te is örömmel osztanád meg gondolataidat, történetedet a 777 oldalán ezzel tanúságot téve a hitedről és az általad vallott értékekről, akkor írj nekünk a kapcsolat oldalon!
(A publikálás jogát fenntartjuk!)

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás