2019. 06. 02.

A dunai hajóbaleset áldozatait gyászolták a debreceni reformátusok

Közös imádsággal emlékeztek a debreceni nagytemplomban a dunai hajóbaleset áldozataira, a szertartáson kihelyezték a dél-koreai zászlót is.

A szerdai budapesti hajóbaleset kapcsán közös nyilatkozatban fejezte ki megrendülését és együttérzését a Tiszántúli Református Egyházkerület, a hittudományi egyetem és a nagytemplomi gyülekezet. Egyúttal arra kérték a gyülekezeteket, hogy csatlakozzanak az áldozatok családjainak megsegítésére szervezett magyarországi református adománygyűjtéshez.

Vasárnap a Nagytemplomban gyászistentiszteletet is tartottak, amelyen a gyülekezet megemlékezett a hajóbalesetben elhunyt magyar és dél-koreai áldozatokról és közös imát mondtak a sérültek gyógyulásáért.

– Imádkozunk azért, hogy Isten adjon erőt a veszteséget szenvedett családoknak ezekben a nehéz órákban, és adjon testvéreinknek vigasztalódást a feltámadás reménységében. A sérülést szenvedett testvéreinknek mielőbbi felépülést kívánunk, és imádkozunk az eltűnt szeretteikért aggódókért – mondta Vad Zsigmond, a Nagytemplomi Református Egyházközség esperes-lelkésze.

Forrás: Dehir.hu

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás