2019. 05. 04.

5 ok, amiért bízhatunk Istenben

Számtalan okunk van arra, hogy Istenre bízzuk az életünket, és a vezetésére hagyatkozzunk. Most tekintsünk át közülük ötöt, mely az Istenben való bizalmunkat erősítheti.

1. Bízz Istenben, mert Ő név szerint ismer téged: “Most pedig így szól az Úr, a te teremtőd, Jákob, és a te formálód, Izrael: Ne félj, mert megváltottalak! Neveden szólítottalak, az enyém vagy” (Ézs 43:1). Számára nem csak a tömeg névtelen része vagy, hanem személyesen ismer és szeret téged.

2. Bízz Istenben, mert Ő harcol érted: “Az Úr fog harcolni értetek, és ti el fogtok némulni” (2Móz 14:14). Amikor gyengének bizonyulsz, hogy küzdelmeidet megvívd, Isten ott áll melletted, és küzd érted.

3. Bízz Istenben, mert terve van veled: “Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek” (Jer 29:11). Bár lehet, hogy nem tudod, mit hoz a holnap, Isten már előre eltervezte életed, és a biztos cél felé vezet téged.

4. Bízz Istenben, mert Ő menedék számodra: “Csak Istenben nyugszik meg a lelkem, mert tőle jön reménységem. Mert ő az én Istenem és szabadítóm, oltalmazóm, hogy meg ne tántorodjam. Szabadulásom és dicsőségem Istenben van; erősségem Istene ő; Istenben van menedékem” (Zsolt 62:6-8). Az élet viharai közepette Isten biztos pont, ahol menedéket és befogadást találhatsz.

5. Bízz Istenben, mert Ő mindig veled van: “És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig” (Mt 28:20). Az emberek időnként távoznak az életünkből, Isten azonban soha nem hagy el minket.

Forrás: Infaustus 2.0

hirdetés

(borítókép)

Egyéb Segítő tippek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás