2019. 03. 21.

Don’t Stop Me Now! – Különleges videóval ünneplik a Down-szindróma világnapját

Március 21-e a Down-szindróma világnapja, minek alkalmából ismét különleges videót készített a Wouldn’t Change a Thing csapata. Tavaly ötven édesanya és Down-szindrómás gyermeke énekelt közösen, idén a Queen híres dalának aláfestése mellett mutatják be a Down-szindrómások életét. A videó egy új oldalát mutatja be a szindrómának, az egyszerű hétköznapokat, melyek a kívülállók számára nem láthatóak.

A #wouldntchangeathing taggel az ötlet támogatói azt szeretnék megmutatni, hogy nincs különbség egy Down-szindrómás és egy átlagos gyermek öröme között.

„Ez a videó egy tükröt tart a társadalom elé és arra ösztönzi a nézőket, hogy gondoljanak újra mindent, amit eddig tudtak a Down-szindrómáról.” – írják a videó készítői.

 

A világnap célja a figyelemfelhívás mellett az is, hogy tudatosítsák az emberekben a Down-szindrómás emberek szerepét a társadalomban. Március 21-e 2012. óta hivatalosan a Down-szindróma világnapja, ekkor lett hivatalosan is elismerve az Egyesült Nemzetek Szervezete által, aminek egyik célja, hogy rávilágítson a szindróma különlegességére, amely a 21-es kromoszóma triplikációjából ered. 

Hírek Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás