2019. 03. 21.

Az álhírek ellenére már 75 ezren regisztráltak a pápalátogatásra

Alig két és fél hónappal Ferenc pápa csíksomlyói látogatása előtt már több mint 75 ezren regisztráltak az eseményre, amelyre még március 31-ig lehet jelentkezni azoknak, akik a csíksomlyói nyeregben szeretnének részt venni június 1-jén a pápai szentmisén. Sajnos több álhír is terjed a rendezvénnyel kapcsolatban.

Bodó Márta, a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő sajtóbizottság tagja a Krónikának elárulta, hogy a regisztráció során sem lakcímet vagy személyi számot, de a személyi igazolványban szereplő adatokat sem kell megadni, ami sok helyen terjed. Akár magánszemély vagy csoportvezető jelentkezik, mindössze a nevét, a telefonszámát, az e-mail címét, a vallását, a települését és a postacímét kell feltüntetnie. Ha valaki csoportot regisztrál, akkor csak a létszámot kell megadni, míg a neveket tartalmazó táblázatot csak a beléptetéskor kell felmutatni.

Egyébként a csíksomlyói nyereg több mint tíz hektárnyi területét biztonsági okokból körbekerítik majd, ahova a regisztráltaknak elektronikus postán elküldött ingyenes, vonalkódos jegyekkel lehet majd belépniük. Akik nem regisztrálnak a március 31-i határidőig, ők sem maradnak le a pápai szentmiséről, viszont ők már csak kivetítőn követhetik az ünnepi alkalmat.

hirdetés

 „Mivel sokan nem értettek valamit, számos rémhír terjedt el a regisztráció kapcsán.

Pedig ennek során se többet, se kevesebbet nem kérünk a hatályos jogszabályokhoz képest, gyakorlatilag mindenkinek csak annyi adatot kell megadnia, mint mondjuk vásárláskor vagy internetes olvasáskor. A regisztráció teljesen megfelel az Európai Unióban érvényes adatvédelmi szabályoknak” – árulta el a Krónikának Bodó Márta.

Az erdélyi lap értesülései szerint többek között a Csángóföldön terjednek rémhírek a pápalátogatással kapcsolatban. Bákó megyében például arra biztatják a híveket, hogy ne Csíksomlyóra, hanem Ferenc pápa jászvásári szentmiséjére menjenek, holott az apostoli körút romániai helyszínei közül kizárólag Csíksomlyón tart szentmisét a szentatya.

Ferenc pápa erdélyi látogatására a 777 csapata is utazik majd, amelyről természetesen beszámolunk majd olvasóinknak.

Forrás: kronika.ro

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás