2019. 03. 13.

Full of Grace – avagy mit keres az Ige egy aerobik edzésen?

Pulay Eszter két szenvedélyéből egyet varázsolt: a mélyen hívő aerobik oktató keresztény zenékre vezényel edzést, az első alkalom is jól jelzi, nagy igény van a testi és lelki felfrissülésre!

Különleges alakformáló aerobik órát tartott szombaton Pulay Eszter aerobik-oktató, a Sweat, Struggle, Shine blog szerkesztője. Eszter Full of Grace címen hirdette meg az első „keresztény” alakformáló aerobik órát, a nyílt eseményen, amelyre Facebookon regisztrálhattak az érdeklődők, több mint negyvenen tornáztak együtt – de nem akármilyen lelkülettel.

„Minden héten több edzést is tartok, és minden alkalommal hatalmas hála van a szívemben: hála azért, hogy egészséges vagyok, hála a mozgás öröméért, hála mindenkiért aki eljött mozogni. Ma szeretném ezt az örömöt veletek együtt is átélni, és a Jóistennek ajánlani, ezért az edzésen dicsőítős zenékre fogunk mozogni” – nyitotta meg az alkalmat Eszter.

A szokásos gyakorlatok természetesen nem váltak könnyűvé a dicsőítő lelkületű zenék hatására, kemény, pörgős és kimerítő feladatokat kellett elvégezniük a résztvevőknek. A húszperces bemelegítés után különféle erősítések, majd páros gyakorlatok is következtek. A jól megérdemelt nyújtás elején különleges légkör töltötte meg a termet. A kifáradt tornázók mind mozdulatlanul, mély lélegzeteket véve feküdtek a földön, lazítottak, miközben a Jesus Fellowship Central – Thank You című száma szólt a lejátszóból.

„Csukd be a szemed, és gondolj arra, amiért igazán hálás vagy az életedben… Képzeld ezt magad elé, és köszönd meg!”

A jelenlévőkkel együtt pár pillanatra a levegő is mozdulatlan maradt, Eszti pedig zárásként Jakab levelének első fejezetéből vett idézettel zárta az alkalmat: „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak. Akarattal hívott minket életre az igazság szavával, hogy mintegy zsengéje legyünk teremtményeinek.”

Az alkalom után, Eszter röviden beszélt arról, hogy honnan jött az ötlet, hogy meghirdessen egy ilyen eseményt: „Régóta a fejemben volt már egy hasonló óra megtartása. Azért gondolom különlegesnek ezt a fajta közösségi alkalmat, mert szerintem sokakat megszólíthatunk ezáltal. Egyrészt megmutathatjuk a mozgás örömét olyan keresztényeknek, akik egyébként nem szeretnek tornázni, vagy még sosem jártak aerobik órán, azok számára pedig, akik nem vallásosak, de szívesen járnak aerobikra, adhatunk egy apró bepillantást abba az örömbe, amit mi keresztények Istentől kapunk.”

VM

Fotók: Szabó Letícia

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás