2019. 02. 20.

Mit csináljak, miután kereszténnyé lettem?

Ha újonnan megtért hívő vagy, akkor még éppen most tapasztaltad meg a kezdetét az új, örökké tartó életednek. (János 3:16, 10:10.) A bűneid megbocsáttattak és egy friss kezdetet kaptál. (Róma 4:7.) Jelenleg egy kimondhatatlanul dicsőséges öröm részese vagy. (1Péter 1:8-9.) Krisztus ismeretének csodálatos áldásain túl, valószínűleg azon gondolkodsz, hogy „Most mi van? Mi a következő lépés?” A Biblia ajánl néhány jelentős alapelvet azoknak, akik Istennel személyes kapcsolatba kerültek.

Kezdd el olvasni a Bibliát!

Sokféle fordítása létezik, és számos hely van a Bibliában, ahol elkezdheted. Mivel nincs tökéletes fordítás, azt ajánljuk neked, hogy válaszd azt, amelyik a legkönnyebben érthető a számodra és amely hű a Biblia eredeti szövegéhez. Kezdd János evangéliumával az olvasást, vagy valamelyikkel az evangéliumok közül, melyek bemutatják Jézus tanítását és tetteit, amiket a Földön véghezvitt. A magyarázatos Bibliák sokat segítenek, ha kérdésed támad, de személyesen is érdemes megkeresni hozzáértő embereket. A Biblia azt tanítja, hogy „Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság Igéjét.” (2 Timóteus 2:15.)

Kezdj el imádkozni!

Az imádság egyszerű beszélgetés Istennel. Sokan azt hiszik, hogy az imádságnak muszáj hivatalos szavakból álló részt tartalmaznia, amelyek csak templomi szolgálat során hangozhatnak el. A Biblia azonban azt mondja, hogy ne szűnjünk meg imádkozni (1 Thesszalonika 5:17.) Arra vagyunk utasítva, hogy éjjel és nappal áldjuk Istent. Ha vágyunk arra, hogy egyre mélyebben megismerjük Őt, akkor muszáj vele rendszeresen kommunikálnunk. Egész nap hálát adhatsz Istennek, kérheted Tőle, hogy töltse be mindennapos szükségeidet, imában hordozhatsz másokat. Az is nagyon fontos, hogy együtt imádkozz olyanokkal, akik Krisztust követik, bátorítsd a többieket Istent imádva és választ keresve az igényeikre. Kezdő imádságnak használhatod az Úri imádságot, mely támpontot ad majd. (Máté 6:9-13.)

Keresztelkedj meg!

A keresztelkedés új életedet szimbolizálja Istenben és azt hirdeti, hogy Jézushoz tartozol. Még Jézust is megkeresztelték (Lukács 3:1-22.) és arra hívja a követőit, hogy ők is keresztelkedjenek meg. A keresztelést Jézus legelső követői már gyakorolták (Apostolok csel. 2:41.)

Helyi gyülekezetek/plébániák végeznek keresztelést, bemerítést. Az itteni elöljárók biztos örülnének, ha kifejeznéd érdeklődésedet és beszélgethetnél velük erről.

hirdetés
Alakíts ki barátságokat más keresztényekkel!

A keresztény élet arra hivatott, hogy az élvezhető lehessen mások társaságában. Jézus sokat áldozott a szolgálatra, amelyet tizenkét tanítványával, mint az ő legközelebbi barátaival végzett. Ő hasonlóképpen hív bennünket, hogy éljünk mi is közösségben másokkal. Az Újszövetség több mint ötvenszer használja az „egymás” kifejezést, amikor arra utal, hogy szeressük egymást, szolgáljuk egymást, bátorítsuk egymást, imádkozzunk egymásért. Mindezen parancs megkívánja a más keresztényekkel való kapcsolatot. A barátság, közösség más hívőkkel, az egyike a helyi közösségek céljainak. Ha működik bibliaóra a gyülekezetedben, nagyszerű lehetőség arra, hogy bekapcsolódj! Ha nincs közösséged a lakóhelyeden, imádkozz Istenhez, hogy nyisson meg számodra lehetőségeket ahhoz, hogy találkozhass keresztényekkel.

Segíts másokat!

Amint elkezded élni az életedet Krisztusban, egy másabb szeretetet érzel majd magadban, ami arra késztet, hogy jót tegyél másokkal. A Szentlélek vezetni fog Téged, hogy hol kell segítened. Lehet, hogy a közösséged szegényeit fogod szolgálni, segítesz a szomszédodnak a kerti munkában, vagy meglátogatod az egyik beteg barátodat a kórházban. A Szentlélek tisztán fog hívni Téged, hogy megmutasd Isten szeretetét. (1 János 3:17-18.)

Beszélj másoknak a hitedről!

Kereszténnyé válni nem titok, ünneplés! Mondd el mindenkinek, aki meghallgatja Krisztus munkáját az életedben! Néhány esetben lesznek, akik a Te bizonyságtételed által lesznek hívőkké. Épp mielőtt Jézus felment a Mennybe, megparancsolta a tanítványainak, hogy tegyenek tanítványokká minden népet (Máté 28:18-20.) A keresztények ma is arra hívattak el, hogy megosszák a jó hírt az emberiséggel. (1 Péter 3:15-16.)

Végezetül, ezek egyszerű, segítőkész tippek ahhoz, hogyan növekedjél az új hitben, nem parancsok hosszú sorából állnak, melyek megmutatják, hogyan legyél, vagy maradj keresztény. “Kegyelem által van üdvösségetek a hit által és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez”. (Efézus 2:8-9.) Isten elkezdte a munkát Benned és megígérte, hogy be is fejezi (Filippi 1:6.) Isten áldását kívánom hitbeli érésed folytatásához!

 

 

Forrás: fervr.net

Fordította: Brassó Dóra Lili

Blog Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás