2019. 02. 05.

“Veszélyben a jövőnk ha nem együtt építjük” – Ferenc pápa

Ferenc pápa bő egy hete még a panamai Ifjúsági Világtalálkozón járt, míg az utóbbi napokat az Egyesült Arab Emírségekben töltötte. Utóbbi látogatása történelmi jelentőségű, hiszen katolikus egyházfő korábban nem járt az Arab-félszigeten.

Ferenc pápa a béke követeként érkezett az arab országba. Ezt jelképezte az apostoli út logója is, amelyen egy galamb látható, olajfaággal a csőrében. Az egyházfő vasárnap késő este érkezett meg Abu-Dzabiba.

Hétfőn találkozott Mohammed bin Zájed sejkkel, az Arab Emirátusok trónörökösével, aki meghívta a Szentatyát erre a látogatásra, majd egy vallásközi konferencián vett részt Ferenc pápa, ahol felhívta a vallási vezetők figyelmét arra, hogy az emberiség jövője forog kockán, ha nem működnek együtt a különböző vallású emberek a béke érdekében.

„Vagy együtt építjük a jövőt, vagy nem lesz jövő!” – mondta a pápa.

hirdetés

Jelképesen Noé bárkáját említette, mert szerinte most is arra van szükség, hogy Noé családjához hasonlóan egy családként felszálljunk a testvériség bárkájára, amely átszeli a világ viharos tengereit. Ferenc pápa közös nyilatkozatot írt alá Ahmed al-Tajeb szunnita imámmal együtt, amelyben hitet tettek a béke és az együttélés mellett és elutasítottak minden, a vallás nevében elkövetett erőszakot.

Kedden reggel több mint 140 ezer hívő számára tartott szentmisét a pápa az abu-dzabi Zájed stadionban, ahol kiemelte, a keresztények legyenek szelídek és törekedjenek a békére.

A Szentatya kedd délután tért vissza Rómába. Az útját a Vatican News egy percben foglalta össze:

Ferenc pápa március végén Marokkóba utazik, míg június 1-jén Csíksomlyóra látogat majd. Erdélybe akár te is velünk tarthatsz, ha csatlakozol a 777 által szervezett buszos zarándoklathoz.

Íme a 777 csíksomlyói útjának részletes programja!

Forrás: vaticannews.va

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás