2019. 01. 28.

“Óriási jelentősége van” – Pál Feri a párkapcsolati lojalitásról

A párkapcsolati lojalitásról mondott rendkívül fontos, megszívlelendő dolgokat még egy korábbi előadásában Pál Feri: a római katolikus pap a házasságon belülre vetítette ki gondolatait, de ezek ugyanúgy megállják a helyét egy párkapcsolatban is!

Pál Feri római katolikus pap és mentálhigiénés szakember egy korábbi előadásában arról a kérdésről értekezett, hogy mit jelent lojálisnak lenni egy párkapcsolatban:

Lojalitás alatt a párkapcsolatnál azt értjük, hogy elsőbbséget szavazok egy kapcsolatnak más kapcsolatokkal szemben. Ez a lojalitás. Hihetetlen, hogy mennyire nem mindegy, hogy képes vagyok férjként vagy feleségként a házastársam felé lojálisabbnak bizonyulni, mint a származási család bármelyik tagjával kapcsolatban. Sokszor ez a közös világ újból és újból megtörik: például a feleség azt éli meg, hogy a férje az anyósával való konfliktusában a saját anyja mellé áll. Mikor este együtt vannak, akkor a férj azt monda: “Beláthatnád, hogy anyám már idős, hát mit vársz tőle? És különben is azért igaza van…”

hirdetés

Ha egy nőnek nagyon sokszor, újból és újból azt kell megtapasztalnia, hogy a férjével való kapcsolatának nincsen elsőbbsége – mondjuk a férj és az anyjával való kapcsolatához képest – az rettenetesen aláássa ezt a közös világot.  Aláássa, és nem engedi, hogy kellőképpen ki tudjon épülni. Mindig marad egy bizonytalanság:

a legfontosabb helyre nem tud leülni a feleség.

Nem egyszer persze a nő gerjeszti ezt a konfliktust: azt akarja, hogy a férje álljon mellé. Óriási jelentősége van annak, hogy képes vagyok lojálisnak lenni a házastársammal akkor, amikor a különböző kapcsolataimat megélem. És hogy ezt kifejezésre is tudjam juttatni, óriási jelentősége van!

Fotó: palferi.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás