2018. 12. 11.

Így segíthetsz a rettegett betegséggel küzdő gyermekeknek

A segítő foglalkozást választók közül talán a legnagyobb kiégésveszélynek azok vannak kitéve, akik gyógyíthatatlan vagy életet veszélyeztető betegségekkel küzdő gyermekeknek segítenek. Az adományozók is óriási lelki nyomást éreznek, ha találkoznak az ilyen kórházi osztályokban készült fényképekkel. Bár az adományozási kedv karácsony előtt megnő, sajnos éppen az ilyen állapotú gyermekek története olyan tehertétel, amely miatt a jóakaratú támogatók sokszor távol maradnak.

A súlyosan beteg gyermek miközben küzdővé válik, aki túl korán kell, hogy az életéért harcoljon, addig családja is nehezen megfogalmazható, roppant nagy harcot vív. A beteg gyermek lelkileg és anyagilag is nagy teher.

A Ments életet karácsonyra mozgalom immár ötödik éve működik decemberben azért, hogy a magánemberek és cégek közös gyűjtésében másokat segítsen. A magánszemélyként elindított gyűjtés lényege, hogy a befolyt összeg száz százalékát az évben kiválasztott sajátságos célra fordítják, nincsen működési és banki költség, mivel ezeket a Kreatív Kontroll Kft. vállalja magára.

Gyermekálmokat valósíthatunk meg

A rettegett betegséggel küzdő gyermekek leggyakoribb álmai számukra elérhetetlenek, de nekünk apróságok: a vidékről a fővárosi kezelés miatt egy kórházi ágyban élő kicsiknek egy mobiltelefon vagy laptop a kapcsolattartást jelentheti. Előfordul, hogy a szülők az utolsó napokat a gyermek mellett töltenék a fővárosban, ilyenkor a lakhatásuk biztosítása jelenthet túl nagy terhet, amelyben tudunk segíteni. Sok gyermek leküzdi a betegségét, de lemarad az iskolában és kimarad a baráti köréből, őket is tudjuk támogatni egyéni céljaik elérésében.

hirdetés

Az idei Ments életet karácsonyra gyűjtésből befolyt összeget a beteg gyermekek álmainak megvalósítására fordítja a Ments Életet Alapítvány.

Légy Te is álomvarázsló most karácsonykor!

A legkisebb álomjegy már 2000 forintért elérhető, de vannak (főleg vállalkozások részéről), akik egész álmokat is örökbe fogadnak. Minden álomjegyet váltó egy súlyosan beteg gyermek álmát támogatja. 2019-ben a befolyt összegekből megvalósított álmokat e-mailben be is mutatják majd a segítőknek, így részesei lehetünk majd az örömnek, melyet a befolyt támogatások jelentenek.

Itt lehetőség van úgy segíteni ezeken a nehéz sorsokon, hogy az támogatás teljes egészében hasznosul, a gyűjtést szervezők pedig nem szörnyű képekkel akarnak sokkolni bennünket, hanem pozitív üzeneteket küldenek. Így a segítség nemcsak könnyű, de örömteli is.

A gyűjtést mindössze négy nap alatt már több mint 100-an támogatták közel 1,4 millió forinttal. Vidd hírét te is a kezdeményezésnek!

A gyűjtést Sípos Zoltán, az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia főszervezője vezeti, a 777 médiatámogatásával.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás