2018. 11. 26.

Budapesten tett tanúságot mély hitéről Chuck Norris

Az elmúlt napokban a Baptista Szeretetszolgálat meghívására Budapesten volt Chuck Norris amerikai filmsztár, aki a hétfői sajtótájékoztatón is beszélt a hitéről.

Chuck Norris a következő módon tett tanúságot hitéről:

“Az  Istenbe vetett hitemnek nagyon fontos szerepe van az életemben. Őszintén szólva emiatt értem el, amit elértem.  Amikor 1940 március 10-én megszülettem, nagyon beteg voltam., anyám egy hétig nem is láthatott. Hét nap után kicsit jobban lettem, így végre a kezébe adhattak.

hirdetés

Felemelt és azt mondta: Isten megmentett, mert tervei vannak veled.

Isten nélkül filmsztár se lettem volna, és a hitből merítettem akkor is, amikor létrehoztam alapítványomat, amely szegény sorsú gyerekeket tanít karatézni. Eddig harmincezren kerültek ki iskoláinkból, sokan később egyetemre kerültek, sikeresek lettek

Akit a filmjeimben látsz, az valóban én vagyok. Például amikor a Texasi kopót csináltuk, a csatorna azt akarta, hogy legyenek benne durva akciójelenetek. Én azt mondtam erre, hogy legyen benne elég akció a felnőtteknek, de ne legyen annyira durva, hogy a gyerekek ne nézhessék meg. Vagy például azt szerették volna, hogy legyen egy kapcsolatom egy nővel. Olyan, ami egy kicsit…. tudjátok mire gondolok. A filmjeimben sem csináltam ilyesmit, így a sorozatban sem akartam, mert akkor nem lett volna családbarát.”

Chuck Norris, a keresztény szupersztár

Forrás: MTI/Index
Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Szemle
hirdetés

5 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 11. 26. 20:39

    Üdv!
    “Isten megmentett, mert tervei vannak veled.” Még ilyet!Mondj olyan embert akivel Istennek nincsenek tervei?Olyat aki csak létezik a semmibe a semmiért.(szinten alul vagyok)
    “Isten nélkül filmsztár se lettem volna,” Isten nélkül nem tudnál létezni(jobb ha megjegyzed), jobb lenne úgy,hogy :az Istenbe vetett hitem nélkül ……..Észre veszed,hogy kinn van a hangsúly?A magyar nyelv nagyon intelligens és kifejező,használjuk hát!!
    A többi kijelentése nagyon becsületre méltó.

  • Válasz Amatis 2018. 11. 26. 22:46

    T. Filipánics Úr!
    Nem helyes, hogy egy FORDÍTÁS alapján nyilatkozik így. A magyar nyelv valóban nagyon kifejező, árnyalt, de vajon hogy hangozhatott Chuck Norris vallomása eredetiben? Szerintem van annyira kifejező az angol is, hogy C.N. pontosan fogalmazhatott, amikor Isten vele kapcsolatos terveiről vallott. Sajnos, számtalan olyan ember van, aki nincs híján az ékesszólásnak, ám mégsem tudja megvallani, hogy vele Istennek tervei vannak, s nem csak az ő saját tervei valósulnak meg, illetve nem is értik sokan, hogy miért nem valósulhattak meg a saját tervei.

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 11. 27. 21:46

    Üdv Amatis!
    Az emberek a fordítás alapján gondolják azt amit és nem pedig a “C.N. pontosan fogalmazhatott” (angolul).
    Még véletlen sem kell ékesszólóan beszélni Istenről,talán ez egyik legnagyobb hibánk.A szép szavak éket vernek közénk.Azok akik ezt művelik teljesen tisztában vannak ezzel. (nem,nem igaz,őket is behúzza a saját maguk ékesszólása.Ne feledd,minél intelligensebb vagy annál jobban tudsz befolyásolni)
    (elgondolkodtam már azon,hogy biztos jó az nekem,hogy nem Amatis,Amúr,Amazon művésznéven írogatok ide hanem az igazi nevem.Meg van rá a magyarázatom de nem vagyok meggyőződve,hogy helyes e.)

  • Válasz Vati 2018. 11. 28. 08:18

    Ez egy fantasztikus cikk. Csak épp az evangélium nincs benne, nehogy az erre járó olvasó üdvözülhessen. Mindenki gonosz és a jó cselekedetei is undorítóak a Szent Isten előtt. Isten gyűlöli a bűnt. A bűn az hogy a magunk útját járjuk. Senki sem igaz Isten előtt és lesz egy ítélet, ahol a gonoszokat a tűz tavába dobják. Minden önigazolásod elárulja, hogy te is gonosz vagy. Ezért kellett Jézusnak meghalnia és a bűneid büntetését elvinnie. Ő feltámadt, és most azt parancsolja mindenkinek mindenütt, hogy a bűnt elhagyva térjen az Élő Istenhez, temesse vízbe gonosz életét és vegye a Szent Szellemet. Majd éljen tanítványként ugyanúgy, ahogy Ő élt. A kereszténység senkit nem fog üdvözíteni, csak újjá vagy születve víztől és Szent Szellemtől. Senki ne áltassa magát, szoros a kapu amely az életre visz és kevesen találják azt meg.

    • Válasz Filipánics Tibor 2018. 11. 28. 17:32

      ÜdV Ati!
      ” Isten gyűlöli a bűnt. ” Látjátok mivé lett a tanításotok?Isten gyűlöl valamit és ki tudja mivel jár a gyűlölet??? (5-ös,leülhetsz.*vagy nem*)
      “A bűn az hogy a magunk útját járjuk.” Ezt hívják szabad akaratnak,de mint itt kiderült,az bűn,amit viszont Isten gyűlöl.
      Erről ennyit is elég.Kedves hit oktatók,papok! Nem ártana odafigyelni a visszajelzésekre,mert kiderülne belőle egy s más.