2017. 05. 08.

Chuck Norris, a keresztény szupersztár

Chuck Norris a filmipar egyik legismertebb alakja, mint színész és harcművész, azonban sokan nem tudják, hogy ő is Krisztus követője, aki nyíltan beszél keresztény tapasztalatairól.

„Amikor megkereszteltek, 12 éves voltam, ekkor adtam át az életem Krisztusnak, aki folyamatosan növekedett bennem, velem. De sajnos a forgatások miatt nem volt lehetőségem az általam nagyon kedvelt Billy Graham lelkipásztor istentiszteleteire menni. Egyre jobban megszakadt a kapcsolatom Jézussal” – nyilatkozta az CBN News-nak.

„Mindig mérges voltam, egy hatalmas űrt éreztem a szívemben, és semmi nem tett boldoggá. Végül is feleségül vettem egy istenfélő nőt, aki otthon minden reggel olvasta a Bibliát. Egyszer azt kérdezte tőlem: szeretnéd, ha a Bibliából hangosan felolvasnék neked?” – emlékezett vissza a színész.

hirdetés

„Így hát minden reggel leültünk, és a feleségem hangosan olvasott nekem a Bibliából. Egy idő után mondtam neki, hogy váltsunk, hagyja, hogy én olvassak neki. Így kezdtem el olvasni a Bibliát hangosan, mikor hallottam a szívemben, hogy Isten azt mondja „Chuck, itt az ideje, hogy hazatérj”, és azóta már sok idő eltelt, és a szívem tele van újra szeretettel, békével.”

Azóta Norris és felesége, Gena O’Kelley, egy evangélikus templomot vezetnek Floridában. Nagy szerepe volt ebben Stephen Baldwin, szintén amerikai színésznek, akivel nagyon sokat beszélt Isten szeretetéről és a feleségének, aki szintén sokat segített a rossz szokásainak elhagyásában. A rendszeres Biblia olvasás és közös imádkozás gyökeresen megváltoztatta a színész életét. Ahogy ő maga is elismeri, bár rendszeresen járt templomba és elfogadta Istent, mint egy gyerek, igazán akkor kezdett el növekedni a hitben, amikor találkozott feleségével, Genaval.

Fordította: Nagy Kinga Erika

Forrás: CrestinTotal.ro

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás