2018. 11. 08.

“Áldott ember vagyok” – Zarándokút miatt fejezi be pályafutását az amerikai válogatott labdarúgó

Visszavonult és zarándokútba kezd Stieber Zoltán csapattársa, a US Open-kupa győztes Taylor Kemp – számol be a hírről a Jenkifoci blog.

Huszonnyolc évesen bejelentette visszavonulását Taylor Kemp: az egyszeres amerikai válogatott labdarúgó több mint száz élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára hazájában, legnagyobb sikere egy US Open-kupa győzelem volt. Ez idáig nem is lenne feltétlenül különös, azonban a döntés hátterében egészen rendkívüli indok áll: Kemp úgy döntött, hogy zarándokútra megy feleségével, a spanyolországi El Caminó utat fogja végiggyalogolni Franciaországból.

A labdarúgó a Twitteren egy fotó kíséretében árulta el a szurkolóknak, hogy jelenleg Párizsban tartózkodik, itt készülődik a Szent Jakab-zarándokútra. A sport és a vallás kapcsolatáról korábban több előadást is tartó sportoló 6 hét alatt több mint 800 km-t fog megtenni. Külön honlapot is indított, ahol követni lehet a lelki és testi utazását, itt így indokolta meg döntését:

hirdetés

“Létezésünk egy olyan Istentől függ, aki jobban szeret annál, minthogy megérthessük. Mindent megteszünk, hogy ezen az úton Őt kövessük és szeressük.” 

Taylor a útjával egyértelműen evangelizálni is szeretne, ezért hozta létre a honlapot, illetve a közösségi médiát is arra használja, hogy népszerűsítse a zarándoklást, mint tevékenységet.  Megtéréséről így nyilatkozott az NCRegister nevű oldalnak:

“Mielőtt Istenhez megtértem volna a labdarúgás volt az én vallásom. Gyermekként idealizálod a labdarúgókat, felnézel rájuk. De amikor labdarúgó lettem, akkor ahelyett, hogy igazán élveztem volna inkább stresszeltem, hogy elég jó leszek-e.  Katolikusnak kereszteltek, de nem éltem vallásos életet: havonta egyszer talán imádkoztam, de nem igazán foglalkoztam Jézussal, és arról, hogy mit is tett értünk. A fordulópontot a feleségem jelentette, aki bátorított, hogy járjak vele templomba. Az elején tépelődtem, de utána elmentem egyszer. Azóta pedig folyamatosan, minden héten járok templomba: ez az az érzés, amire vágytam. Hihetetlen például megtapasztalnom azt a nyugalmat, amit az imádkozás közben érzek, vagy amikor magamhoz vehetem az Eucharisztiát. 

Tudom és érzem, hogy Istennek hála mennyire szeretett és áldott ember vagyok!

Az a szorongás, amit korábban éreztem elmúlt: túlságosan áldott ember vagyok ahhoz, hogy bármitől is féljek!”

2016-ban büszkén számolt be arról, hogy először imádkozta a rózsafüzért:

 

Korábbi csapattársa, Jared Jeffrey így nyilatkozott róla:

“Taylor egy olyan srác, akit nagyon tisztelek, labdarúgóként és emberként egyaránt. Teljesen magától döntött úgy, hogy gyakorló katolikus lesz: megtért és tudatosan Isten mellett döntött. Mindig is tudtam, hogy vannak az életben fontosabb dolgok, mint a futball, de Taylor élete tovább növelte bennem a hitet. Nagy szerepe volt abban, hogy én is megtértem és megkeresztelkedtem. “

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás