2018. 11. 04.

Érthetetlen – A Facebook letiltotta a 777 cikkét, amely Matthew Grechről szólt

A Facebook eltávolította a 777 tegnap délutáni bejegyzését, amelyben Matthew Grech történetét linkeltük be: a máltai énekes korábban homoszexuális volt, de megtérését követően változtatott életén, erről pedig az X-Factor című tehetségkutatóban mesélt. 

A tanúságtételből hatalmas botrány lett, a Facebook és a Youtube letiltotta a videót – azóta sem található meg a legnagyobb videómegosztó portálon, a máltai kormány pedig közleményt adott ki. A történetet bemutató cikkünket döbbenetesen sokan olvassák – több mint 11 ezren kattintottak eddig rá. A mai napon azonban a 777 alapító-főszerkesztője, Martí Zoltán az alábbi értesítést kapta a Facebook kezelőitől:

„Úgy tűnik, hogy olyasmit tettél közzé, ami sérti közösségi alapelveinket. A bűncselekményeket dicsőítő, illetve bizonyosan szélsőségesen durva képeket eltávolítjuk.”

Matthew Grech története semelyik kategóriába sem illik: mélyen elszomorító és az értékeinket sértő lépésről van szó. Szinte felfoghatatlan, hogy egy tanúságtételtől ennyire fél a legnagyobb közösségi oldal.  A történéseket látva még jobban megérthetjük az énekes reakcióját, aki az őt ért támadások után így fogalmazott:

“Azt hiszem, hogy példát tudtam mutatni a keresztényeknek, hogy ne féljenek felvállalni a hitüket, még akkor sem, ha oroszlánok tömege támad rád.”

Arra kérünk, hogy mondj egy rövid fohászt Matthew Grech-ért, és azokért is, akik mindenáron el akarják némítani szavait.

“Korábban homoszexuális voltam, de aztán rátaláltam Istenre” – letiltotta a Youtube a megtért énekes tanúságtételét

Hírek
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Lacibá 2018. 11. 04. 19:34

    Nálam már jó ideje a 777-es cikkek jó, ha fél percet bírnak ki, utána átvált egy

    „HIBA! A kötelező mezőket (név, email) ki kell tölteni.

    « Vissza”
    üzenetre.
    ű
    A „vissza”-ra kattintva tudom folytatni, de csak hasonló ideig….

  • Válasz törzsmókus 2018. 11. 05. 08:48

    Lacibá helyében vírusra gyanakodnék