2018. 11. 03.

“Korábban homoszexuális voltam, de aztán rátaláltam Istenre” – letiltotta a Youtube a megtért énekes tanúságtételét

Egy korábban még meleg férfi általános felháborodást váltott ki, amikor azt nyilatkozta a máltai X-Faktorban, hogy megtérése után hátat fordított az LMBT életformának. Matthew Grech a műsor válogatóján azt nyilatkozta, hogy a homoszexuális szerelem bűn, és amikor megtalálta Krisztust, szakított korábbi életmódjával. Kijelentésének hatalmas visszhangja lett a máltai médiában.

A fellépés előtt bemutatott rövid videóinterjúban Grech szószerint ezt mondta “Korábban homoszexuális voltam, de aztán rátaláltam Istenre. Amióta Jézust követem, azóta szakítottam a korábbi bűnös élvezetekkel. Szerethet férfi férfit és nő nőt – de csak barátként. Az ennél mélyebb szeretet, szerelem bűn.”

A máltai Times szerint a Grech fellépéséről készült videót a YouTube és a Facebook rögtön eltávolította, miután a nemzeti tévécsatorna, a TVN publikussá tette.

Az “X Factor Malta” közleményt adott ki, hogy egyértelműen elhatárolódjon Matthew Grech-től. Azt írták: “Matthew Grech eredeti felvételének megosztásával semmiféle támadó célja nem volt a tv csatornának, és a férfi szavai nem egyeznek a program producereinek álláspontjával.”

hirdetés

Ráadásul, miután a nyilatkozat nagy port kavart a televíziós csatorna nézőinek körében, a máltai kormány is szükségét érezte, hogy kiadjon egy nyilatkozatot, amelyben biztosítják az embereket arról, hogy a mediterrán szigeten mindenki szabadon és félelem nélkül felvállalhatja szexuális beállítottságát, akármelyik nemhez is vonzódik. Az állam továbbá elutasítja az “áttérítési terápiákat”, amelyek során az azonos neműekhez vonzódó emberek szexuális érdeklődését igyekeznek megváltoztatni.

Míg a kormány mindennemű homofób megnyilvánulást elítél, a televíziós csatorna azzal, hogy közzétette Grech üzenetét, anélkül, hogy felhívta volna a figyelmet az “áttérítési terápia” káros voltára, sok fiatal, és sebezhető homoxeszuálist vehetett rá, hogy meghozzon egy ilyen döntést. Mindezt annak ellenére, hogy Máltán 2016-ban törvényt alkottak az eljárás ellen” – olvashatjuk a nyilatkozatban.

Grech véleményének nyilvánosságra hozását több kormányalkalmazott és politikus is kritizálta, akik felszólították a nemzeti hírszolgáltatót, hogy kérjen bocsánatot a videó forgalmazásáért. Az énekes a támadások után is kiállt hite mellett:

“Azt hiszem, hogy példát tudtam mutatni a keresztényeknek, hogy ne féljenek felvállalni a hitüket, még akkor sem, ha oroszlánok tömege támad rád.”

Egy korábbi felvételen így dicsőítette Istent a most támadott énekes:

 

Fordította: Ungvári Ildi

Forrás: Christian Post

Hírek
hirdetés

3 hozzászólás

 • Válasz Filipánics Tibor 2018. 11. 04. 11:11

  Üdv!
  “Korábban homoszexuális voltam, de aztán rátaláltam Istenre.”
  Ezt ízlelgettem pár percig,bevallom.Mit üzenhet ez a mondat?Kinek mit?
  Istent belekeverni a homoszexuális kérdésbe teljesen felesleges.Isten szemében olyan,hogy bűn,nem létezik.Nem vagytok tisztában a saját Istenetekkel.
  Ellenben nekünk embereknek lehet bűnös,visszataszító,undorító stb.Többek között én is visszataszítónak találom.DE! Azért mert valaki meleg,még nem jelenti azt,hogy gyűlölöm,rosszat akarok neki vagy lekezelően viselkedek vele.(ezt onnan tudom,hogy -bár nem sokat – de két meleget is ismerek.)
  Lényeg,hogy nem szabad Istenre úgy tekintenünk,mint a gondolataink kivetülésére.A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.Aki szét tudja ezt választani az meg tudja érteni önmagát és Istent is.A többiek pedig belegabalyodnak magukba mint cica a cérnába.