2018. 10. 25.

A szülői létben Isten mosolyog ránk

Amióta apuka lettem, minden egyes napon gyönyörködök a gyermekünkben és abban, mekkora csoda részesei lehetünk. Olyan ajándék, amelyért nem lehetünk eléggé hálásak, de amely alig elképzelhető felelősséget ró ránk. Fantasztikus, hogy Isten engedi, hogy ilyen módon is részt vegyünk csodálatos tervében!

Augusztus közepén lettem édesapa, azóta pontosan tíz hét telt el. Ez alatt a tíz hét alatt nem volt olyan nap, amikor ne gyönyörködtem volna Eszterkében és abban a csodában, hogy szülők lettünk, hogy gyermekünk van. Valójában még mindig csak ízlelgetjük ezt a helyzetet, miközben a napi rutin kialakítása, a pelenkák, babaruhák, gőgicsélések és sírások között arra törekszünk, hogy minél szebben neveljük már most a kislányunkat. Minden egyes nap egy rádöbbenés arra a csodára, amit ez jelent: szülők vagyunk. 

Úgy érzem, a szülői létben maga Isten mosolyog ránk. Hatalmas dolognak tartom, hogy megengedi számunkra, hogy társai legyünk teremtő munkájában, amikor a gyermek megfogan, majd édesanyja szíve alatt növekszik, végül pedig megszületik erre a világra. És engedi, hogy társai legyünk az emberiség mindig megújuló jövőjének formálásában is, amikor ránk bízza a gyermekeket, hogy felneveljük és szeretetünkkel mindent megtéve formáljuk őket – küldetésünk szerint – nagybetűs emberré. Gyakorlatilag 

hirdetés

meghív minket, hogy ilyen módon is részt vegyünk csodálatos tervében.

Fantasztikus dolog, hogy szülőként – mint ennek az isteni tervnek részesei – a létet ajándékozzuk a gyermekeinknek. Olyan ajándék ez, amelyért nem lehetünk eléggé hálásak, ugyanakkor minden erőnkkel arra kell törekednünk, hogy megfeleljünk szülői hivatásunknak. Elrontani könnyű, megfelelni nehéz. Megfelelni ennek pedig annyit tesz, mint valóban hivatásként tekinteni szülői mivoltunkra, abban áldozatkésznek lenni, felelősségünk tudatában tenni meg mindent a gyermekek lelki, szellemi és testi fejlődéséért. Okosan szeretni őket és keresztény példát adni számukra. 

Mindez pedig Isten szeretetéből fakad, amellyel viseltet felénk. Abból a nagyszerű elképzelésből, amelyet rólunk, emberekről alkotott. 

Vágvölgyi Gergely

A szerző Apa leszek! sorozata itt érhető el

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás