2018. 10. 06.

„Elhasznált rongynak éreztem magam 16 évesen” – Olvasónk tanúságtétele a szexualitásról

Megdöbbentő tanúságtétel landolt postaládánkban. A most 19 éves olvasónk meséli el, hogyan vesztette el szüzességét 14 évesen, és hogyan élte meg kapcsolatát, melyben a szexualitás teljesen kiüresítette.

Én egy 19 éves lány vagyok. Májusban sikeresen leérettségiztem és jövőre szeretnék majd továbbtanulni egyetemen. Alapvetően vallásos családban nőttem fel, a szüleim már óvodás korom óta járattak hittanra, vasárnapi misére, szóval nem mondhatom, hogy nagyon távol állt volna tőlem a Jóisten.

Tizenhárom éves voltam, amikor azt gondoltam, rám talált a szerelem. Nagyon szokatlan érzés volt, vágytam arra, hogy valakinek igazán sokat jelentsek. Azt hittem ez a fiú lesz majd a “megváltóm”. De sajnos 2,5 év együttjárásba telt, hogy rájöjjek nem ő az. Négy hónapja voltunk együtt, amikor előállt a klasszikus kéréssel: „Bizonyítsd be, hogy szeretsz!” Erre egy hetet adott. Hazamentem és azt mondtam magamnak: „Nekem erre nincs szükségem, nincs mit bizonyítanom.” Úgy döntöttem, szakítok vele, és másnap ezt meg is tettem.

Ettől a naptól kezdődtek az érzelmi zsarolások. Kárt tett magában és másban is. Egyszerűen nem tudtam mit tenni. Kérlelt, hogy folytassuk, belementem, mert csak így hagyta abba. Egy kis ideig úgy tűnt, a kezdeti nehézségek ellenére minden jól alakul. De újra előállt a kéréseivel: legyen közöttünk több, legyen testi kapcsolatunk is, hiszen szeretjük egymást. Nagyon idegenkedtem tőle, de mivel úgy éreztem szeretem, megtettem érte. Eleinte csak könnyebb dolgokat kért és viszonylag ritkán fordult elő, de aztán egyre sűrűbbek lettek, egy év múlva már ott tartottunk, hogy ezek mindennapossá váltak. Teljesen kiüresedtem, a barátaimtól és a családomtól eltávolodtam. Azt gondoltam senkire nem számíthatok, csak erre a fiúra. Mindent megtettem, hogy mellettem maradjon.

hirdetés

Járásunk ideje alatt teljesen kihasznált, és én is őt. Gyakorlatilag teljesen függője lettem a testi dolgoknak.

Két és fél év után egyik nap csak úgy közölte velem, hogy új barátnője lesz, ezért fel kéne hagynunk ezzel a testi kapcsolattal. Ott voltam teljesen egyedül, most már ő sincsen. Akire azt hittem eddig, hogy támaszkodhatok, most itt hagyott. Sokat sérültem testileg is, lelkileg is. Elhasznált rongynak éreztem magam, és 16 évesen ez nagyon nehéz volt. Próbáltam újra megtalálni a helyemet. Először a plébániánkon próbálkoztam, aktívabban részt vettem a programokon. Szerettem volna tartozni valahova. Így történt, hogy 3 évvel ezelőtt eljutottam az első tisztasági imaestemre. El kell mondjam, nagyon rosszul éreztem magam. Végignéztem a templomon, teli volt fiatalokkal, akik a tiszta szerelemért imádkoztak, és ott vagyok én is, akinek eddig még csak köze sem volt a tisztasághoz. Fekete bárányként tekintettem magamra. Éreztem, hogy valamit nagyon elrontottam. Tizenhat évesen még nekem is szűznek kéne lennem. De nem voltam.

Ezután találtam rá a lelki vezetőmre, akinek aztán elmondtam mindent, hogy mi mindent tettem ez előtt, és hogyan éreztem magam az imaesten. Megkérdezte tőlem: „Tudom-e, mi az a második tisztaság?” Fogalmam sem volt, hogy létezik ilyen. Egyfolytában azt mondogattam magamnak, hogy nekem már úgyis mindegy, egy esélyem volt és azt is eljátszottam. Pedig, ha egy kis időt is fordítottam volna a Jóistenre, akkor tudtam volna, hogy van új esély.

Szeretnélek bátorítani Téged, aki ezt most olvassa, hogy ha lehetőséged van, menj el egy közeledben lévő tisztaság imaestre!

Nem számít milyen előélettel mész oda, csak az számít, hogy most hogyan döntesz.

Ne érezd magadat fekete báránynak, mert nem vagy az! Előfordul, hogy elesünk, de mire fölállunk, a Jóisten már el is felejti, hogy nem rég még a padlón voltunk. Azóta én is bátran fölvállalom, hogy második tisztaságban élek. Sosincs túl késő újrakezdeni! Mindig van új esély! Hála legyen Neki!

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Tanúságtétel
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás