2018. 09. 25.

Mit mond a Biblia a szabadságról?

„Ha tehát a Fiú szabaddá tesz benneteket, akkor valóban szabadok lesztek.” – János 8:36

Talán már egy tucatszor elolvastad ezt az igeverset, mégis úgy érzed, hogy valójában fogalmad sincs, mit jelent a Krisztusban való szabadság, és hogyan lehet ezt megtapasztalni.

HOGYAN TUD EZ NAP MINT NAP MEGVALÓSULNI?

1. Teljes önátadással:

Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben átadjuk magunkat Istennek, az Ő hatalmának és vezetésének. A szó szoros értelmében megvalljuk a szánkkal, hirdetjük a szavainkon és a tetteinken keresztül, hogy Jézus irányít és vezet minket életünk minden területén. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem mozdulunk meg, csak ülünk és várjuk a sültgalambot, ahelyett, hogy bármit is cselekednénk. A hitünkben kell egy nagy lépést tennünk és állandó közösségben maradnunk Istennel, abban bízva, hogy Ő valóban irányít és vezet minket azon az úton, amelyen haladunk.

2. Önmagad megismerésével:

Ha nem tudod, ki is vagy valójában, akkor hogyan tudnád úgy élni az életedet, ahogy Isten szánja neked? Ahhoz, hogy megtudjuk, kik vagyunk, előbb Istent kell megismernünk és megtanulnunk, hogy Ő kicsoda, és utána választ kapunk arra is, hogy mi kik vagyunk. Ő megadja számunkra a válaszokat a Szentírásban, de az már a mi feladatunk, hogy elolvassuk, elfogadjuk és elhiggyük. Ha tudjuk, hogy kik vagyunk Krisztusban, az emlékeztetni fog arra, hogy mindenben Istentől függünk és lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk azt a szabadságot, amelyért Ő az életét is odaadta, hogy nekünk megadhassa.

hirdetés
3. Ne a saját értelmedre hagyatkozz!

„Hiszen az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és az én útjaim nem a ti útjaitok – mondja az Úr. Igen, amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál, az én gondolataim a ti gondolataitoknál.” – Izajás 55:8-9

„Szíved minden bizalmát Istenbe vesd, saját értelmedre ne igen hagyatkozz. Minden utadon próbáld fölismerni, akkor egyenessé teszi ösvényedet.” – Példabeszédek 3:5-6

Isten gondolkodása sokkal magasabb szintű, mint a mienk. Ha a saját életünk és életkörülményeink megértésére hagyatkozunk, akkor könnyen bajba juthatunk. Ő mindent átlát, elejétől a végéig.

„Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra válik, hiszen Ő saját elhatározásából választotta ki őket.” – Róma 8:28

Az a végső célunk, hogy minél inkább hasonlítsunk Jézusra. Bízhatunk abban, hogy mindenben, amit megtapasztalunk az életünk során, Isten jelen van, és velünk együtt munkálkodik a jóért, még akkor is, ha a körülményeink nem túl kedvezők. Ez az a szabadság, mely képes arra, hogy minden egyes nap felemeljen minket és segítsen abban, hogy teljesen Jézusra tudjunk fókuszálni.

Írta: Erica Winkler

Fordította: Nagy Barbara

forrás: relevantmagazine.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás