2018. 09. 24.

“Nevem Thomas”- Terence Hill legújabb filmjét egy lelki olvasmány inspirálta

Október 4-én mutatják be a magyar mozik a “Nevem: Thomas” című filmet, amelynek főszereplője Terence Hill. A világsztár a napokban Budapesten járt, hogy ezzel is segítse a film hírverését, amely egy igazi filmdráma, mintsem vígjáték. Terence Hillt egy híres katolikus író, Carlo Carretto inspirálta, aki az utóbbi idők legkedveltebb olasz lelki írója -írja a La Stampa.

Carlo Carretto 1954-ben úgy döntött, hogy a pusztaságba vonul imádkozni, így követve példaképét, Boldog Charles de Foucauld szerzetest. Leghíresebb műve a magyarul is olvasható “Levelek a sivatagból” címen, amely olvasmány nem mást inspirált film készítésre, mint Terence Hillt. A Bud Spencerrel legendás párost alakító, a Don Matteo című sorozatban papot alakító hívő színészt bevallása szerint ez a könyv indította arra, hogy elinduljon motoros önismereti útjára: “Spanyolországba megyek, hogy újra elolvassam ezt a könyvet” – említi a filmben is a főszereplő.

A “Che tempo che fa” című talkshow vendégeként is bizonyította a színész, hogy rengeteget tud a sivatagban vezeklő katolikus szerzőről: “Carlo Carretto egy fantasztikus olasz katolikus volt, akiben mindig megvolt az egyszerűségre való törekvés, amely Ferenc pápát is jellemzi. Carretto Algériába vonult imádkozni, de a gyártás a mi stábunkat csak a spanyolországi Almeríáig engedte” – fejezte be viccesen a színész, aki azt is elárulta, hogy az andalúz vidéken rengeteg western filmet forgattak még Bud Spencerrel.

hirdetés

A Nevem Thomas a hírek szerint Terence Hill utolsó egész estés filmje, amelynek nem csak főszereplője, hanem rendezője és forgatókönyvírója is egyben. Az olasz legenda örökös társának, Bud Spencernek ajánlotta az alkotást.

Terence Hillel 2016-ban Hodász András atya “futott össze” Rómában:

Akart-e valaha pap lenni Terence Hill?

Fotó: Mia

Fordítás: Tamási Dorottya

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás