2018. 09. 19.

A finn külügyminiszter lemondását követelik, mert kiállt az abortusz ellen

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be a finn ellenzék Timo Soini külügyminiszter ellen, miután a politikus egy életvédő virrasztáson vett részt.

Komoly politikai kavarodást okozott Finnországban, hogy Timo Soini külügyminiszter a kanadai hivatalos látogatása során egy olyan virrasztáson vett részt, amelyen a résztvevők az élet védelme mellett álltak ki – számol be a hírről Reuters.

hirdetés

A katolikus politikust saját kormánytársai is élesen kritizálták, míg az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be. Tuomas Pöysti igazságügyi kancellár –  aki a kormány működésének törvényességét felügyeli – szerint problémás, ha egy miniszter, aki a kormány hivatalos külpolitikáját testesíti meg, hivatalos látogatásán az abortusz ellen foglal állást. Szerinte Soininek óvatosabban kellene eljárnia, hogy ne adjon félreértésre okot, de úgy látja, törvényt nem sértett a külügyminiszter, nem indít ellene eljárást.

Az élet értéke mellett kiálló Timo Soini szerint a szabad vallásgyakorlás jogával élt, amikor részt vett a virrasztáson, ezért nincsen oka lemondania.

via: 24.hu

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás