2018. 09. 18.

A költő és a hit: Lackfi János lesz a 777 OFFLINE vendége

A nyári szünetet követően folytatódik a 777 OFFLINE rendezvénysorozat: a 777 nagysikerű programfolyamának legújabb állomásán ezúttal a kortárs magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, a Prima Primissima- és József Attila-díjas Lackfi János költő. író, műfordító lesz a vendégünk. A beszélgetésre szeptember 25-én kerül sor Budapesten. 

A 777 csapata 2017 januárjában indította rendezvénysorozatát, melynek keretében híres személyek járnak körbe fontos kérdéseket, miközben tanúságot tesznek saját hitükről. Vendégeink között köszönthettük már Böjte Csaba testvért, Hodász András atyát, Dr. Csókay Andrást és Dr. Kásler Miklóst is, de rendeztünk vitát, kerekasztal-beszélgetéseket is. 

A nyári szünet után folytatódó rendezvénysorozat szeptemberi vendége az irodalom világából érkezik, sőt, a kortárs magyar irodalom egyik legismertebb alakja, aki nem rejti véka alá keresztény hitét. Szeptember 25-én, kedden 19 órától Lackfi János, Prima Primissima- és József Attila-díjas költő, író, műfordító, tanár lesz a vendégünk, akivel szerkesztőségünk tagja, Vágvölgyi Gergely beszélget majd. 

Az est során megannyi izgalmas kérdés megválaszolásra kerül, többek között az is, hogy…

– …miként kerül Jézus egy köztéri padra?
– …mit mondhat az Iszlám Állam elől menekülő édesanya?
– …milyenek a magyarok? 
– …keresztény-e a kortárs magyar kultúra?
– …hogy él egy keresztény költő?

hirdetés

Lackfi János izgalmas és színes egyéniség: egyszerre tud jól szórakoztatni és mélyen elgondolkodtatni. Reflektál a társadalmi kihívásokra éppúgy, mint a család életeseményeire, a körülöttünk tapasztalható változásokra, de nem felejt el játszani és játszani hívni. Van, aki szerint “kezéből eszik a költészetet”. Mindeközben megvallja mély hitét Istenben és keresi, miként lehetne életünk Krisztushoz méltóbb. 

A rendezvény időpontja: 2018. szeptember 25., kedd, 19:00. (kapunyitás: 18:30).

A rendezvény helyszíne: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme (1114, Budapest, Villányi út 27., a Móricz Zsigmond körtértől néhány percre).

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlap kitöltése gyors és egyszerű itt: OFFLINE regisztráció.

További részletek és érdekességek az esemény Facebook-oldalán olvashatók. 

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás