2018. 09. 08.

“Megható a jószándékú emberek segítsége” – több tízmillió forint a nagydobronyi óvoda és imaház újjáépítésére

Bogárdi Szabó István református püspök korábban közösségi oldalán kért segítséget a tűzkár helyreállítása érdekében. Az imaházban zajló hitélet mellett az óvoda mintegy hatvan gyermek ellátását biztosítja.

A Nagydobronyi Református Egyházközség tájékoztatása szerint július 15-én hajnalban leégett az imaházuk és a mellette lévő óvoda. A lángok átterjedtek a szomszédos családi házra is, szerencsére a tűzesetben személyi sérülések nem történtek. A gyújtogatásnak köze lehet a többi, az elmúlt időszakban történt romák elleni agresszív támadásokhoz – a szomorú esetről akkor a 777 is beszámolt.

hirdetés

A legújabb hírek szerint a katasztrófa helyreállítására befolyt adományokból megkezdődhet az újjáépítés, és az intézmény idővel ismét óvodaként és imaházként működhet tovább. 

“Megható és egyben megrendítő, hogy a református egyház zsinata elnökségének felhívására készséggel és adakozó kedvvel válaszoltak a magyarországi gyülekezetek és a jószándékú emberek. Több mint 26 millió forint gyűlt össze a felgyújtott nagydobronyi imaház és óvoda újjáépítésére. Köszönjük minden jólelkű támogatónak a segítséget. 

Az adományokat továbbra is várják Nagydobronyban a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül” – írja Bogárdi Szabó István református püspök a közösségi oldalán, amelyre a jobbadni.hu-n keresztül van lehetőség.

Kép: Bogárdi Szabó István (Facebook)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás