2018. 07. 16.

Leégett egy imaház Nagydobronyban, gyújtogatásra gyanakszanak

A Nagydobronyi Református Egyházközség tájékoztatása szerint július 15-én hajnalban leégett a Nagydobronyi Déli Cigánytelepen található imaházuk és a mellette lévő óvoda. A lángok átterjedtek a szomszédos családi házra is, szerencsére a tűzesetben személyi sérülések nem történtek. A gyújtogatásnak köze lehet a többi, az elmúlt időszakban történt romák elleni agresszív támadásokhoz – írja a Kárpátalja.ma.

Július 15-én, a hajnali órákban leégett a Nagydobronyi Déli Cigánytelepen található református imaház és a mellé épült óvoda. Kolozsí András vezető lelkész az Országos Református Cigánymisszió Facebook-oldalán osztotta meg a történetet. “Nagy a gyanú, hogy gyújtogatás történt. Nem tudjuk, hogy kapcsolatba hozható-e a mostanság Kárpátalján élő magyar ajkú cigányság ellen elkövetett atrocitásokkal. Nem kizárt. Várjuk a nyomozás eredményét! Kérek Mindenkit, aki teheti, imádkozzon az Imaházát vesztett Gyülekezetért, hogy adja meg nekünk Isten, hogy áldásul szolgáljon a nagy keserűség és tegye Urunk ezt is a Gyülekezetünk javára! Isten segedelmével újra fogjuk építeni az Imaházat, az Óvodát és a családi házat is. Ehhez várjuk a testvéri adományokat is!”

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója bátorító üzenetével öntött lelket a károsultakba:

“Az MRSz holnap itthon és külföldön is gyűjtésbe kezd, hogy mihamarabb megtörténhessen az imaház újjáépítése. Az Úr tudta nélkül egy hajszál sem eshet le a fejünkről. Hiszem, hogy ez is része az Ő tervének, még ha ezt mi most nem is értjük feltétlenül. Lehet, hogy az új imaház nagyobb lesz, amibe többen fognak beférni:-) Vagy az is lehet, hogy az imaház újjáépítése ébredést fog elindítani az ott lakók és a munkában részt vevők körében. A gyűjtésről részleteket olvashattok holnap az MRSZ honlapján, a jobbadni.hu -n. SDG!”

hirdetés

A tűzoltóság sajtószolgálata az eset kivizsgálásáig nem részletezi a történteket. A helyi járőrszolgálat büntetőeljárást indított szándékos gyújtogatás vádjával. Az ügyben tart a nyomozás és a kárfelmérés. A Kárpátalja.ma előzetes információi szerint nem találtak gyújtogatásra utaló jeleket.

 

forrás,képek: Facebook/karpatalja.ma

 

 

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás