2018. 09. 07.

Istennél minden lehetséges – lelkész lett a móri bankrabló

Sikeres államvizsgáját követően diplomás lelkész lett Weiszdorn Róbert, a 2002-es móri mészárlás tettestársa.  A hírről beszámoló Blikk bulvárlap nem említi hogy melyik felekezet főiskolájának teológia szakát végezte el a 40 év börtönre ítélt Weiszdorn, aki legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

Weiszdorn Róbert és Nagy László öt év után bukott le a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb bűncselekményét követően: a 2002 májusában elkövetett, nyolc halálos áldozatot maga után hagyó rablás során a büntetlen előéletű, háromgyermekes szobafestőnek a bankfiók feltérképezésében volt szerepe, ezt követően rálőtt a biztonsági őrre, aki  életét vesztette. A rablás alatt az ajtóban állt, ahol az érkező ügyfeleket küldte el: a most 44 éves férfi állítása szerint ekkor neki fogalma sem volt arról, hogy tettestársa mit csinál a bankfiókban.

Elfogását követően felesége elhagyta, három gyermeke pedig megszakította a kapcsolatot vele, azonban az elmúlt években megenyhült a kapcsolat közöttük, rendszeresen látogatják a Kozma utcai fegyintézetben. Ebben komoly szerepe lehet a férfi megtérésének: előbb kitűnő eredménnyel érettségizett le, majd négy éven keresztül levelező szakon végezte el az egyik neves hittudományi főiskola teológia képzését.  Idén pedig a záróvizsgát is sikerrel vette, így teológus-lelkész diplomáját is kézhez vehette!

hirdetés

Az életfogytiglani börtönre ítélt férfi a hitben találta meg a kapaszkodót, ami segít neki elviselni a több évtizedes bezártságot. Talán ennek is köszönhető, hogy a lap információi szerint soha és semmilyen konfliktusa nem volt a társaival, fegyelmit sem gyűjtött be a rácsok mögött eltöltött tizenegy év alatt. Ideje nagy részét olvasással és rajzolással tölti.

Úgy tűnik tehát, hogy az adott körülményekhez képest a lehető legjobb utat választotta Weiszdorn: tettét megbánva megtért, életét hitére alapozva új értékekre helyezte, ezt felismerve pedig családja is visszatalált hozzá.

UPDATE: Egyes információk szerint Weiszdorn Róbert katolikus teológiát végez, diplomáját pedig még nem kapta meg Ha ezek az információk helytállóak, akkor értelemszerűen nem lelkész végzettséggel fog rendelkezni, hanem teológus lesz. 

Fotó: Blikk

 

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 09. 07. 15:55

    Üdv!
    Induljunk ki abból,hogy a cikkhez nem tudok hozzá szólni.Ám a cím,az fantasztikus.”Istennél minden lehetséges.” Először is nem lehetséges minden! Másodszor,nincs semmi Istenen kívül,azaz minden ami lehetséges Istennél van.(nem túl bonyolítva a dolgot) A hangsúly inkább azon van,hogy felismerjük e és élünk e a lehetőségekkel.Ez a lehetőség is érdekes,ugyanis mint nagyon sok minden valójában ez sem Istentől jön.Bár Ő az alfája mindennek,de rengeteg dolog csupán következmény.Sokkal jobban járnánk ha megértenénk és használnánk ezt a felismerést.Ha valaki most arra gondol,hogy már megint lekicsinyítem Istent annak üzenném,hogy erre csak önmaga lenne képes.Mi megpróbálhatjuk de olyan mint szembe fújni egy hurrikánnak.(ezt csak a magam kedvéért,mert egyébként összehasonlíthatatlan bármivel is) De ugyan ez vonatkozik Isten dicsőítésére is.Ettől se nem lesz kisebb se nem nagyobb,VISZONT MI,mi ettől érezzük nagynak magunk.