2018. 09. 05.

Hogyan legyek jó vezető?

Nemrég vettem részt egy vezetői képzésen, melynek célja, hogy felruházza a fiatalokat (mint engem 16 évesen) vezetői ismeretekkel, melyekkel Isten dicsőítését más tetteinkben is folytatni tudjuk. A beszélgetések Sámuel első könyvén alapultak, ami tele van a legbátrabb, legerősebb és az Istenhez legközelebb álló vezetőkkel, akiket csak megismerhetünk a Bibliából.

Leckék a vezetésről

Sámuel születésének történetével kezdtünk és azt kellett fontolóra vennünk, hogy ki adott nekünk hűséget. Isten volt az egyetlen értelmes válasz. Láttuk Hannát, egy egyszerű asszonyt, akit Isten meghallgatott és felhasznált nagyszerű dolgok létrehozására. Bízott Istenben, aki megváltó tervében felhasználta őt. Milyen jó is ez!

Legközelebb megnéztük azt, amikor Izrael elveszíti a frigyládát és Isten megbünteti őket. Ez egy komoly figyelmeztetés volt arra, hogy ne kényszerítsük Istent, ahogy az izraeliták tették. Megbizonyosodhattunk róla és megértettük, hogy csakis Isten miatt tudunk újra és újra lélegezni, gondolkodni.

A következő két alkalommal Saul király volt a témánk, aki magassága, termete miatt lett kiválasztva vezetőnek, de belebukott, amikor Isten helyébe tette magát, és nem engedelmeskedett neki. Rá kellett döbbennünk, hogy Isten nélkül nem számítanak a képességeink, jártasságaink, erősségeink. Nélküle létezni sem tudunk, nemhogy vezetni!

hirdetés
A vezetés Istennel kezdődik

Végül megnéztük Izrael leghíresebb vezetőjének, Dávidnak a felemelkedését, akit Isten a szívéért választott, semmi másért. Ahogy láttuk Istenbe vetett bizalmával legyőzni Góliátot, ez emlékeztetett arra, hogyha Isten emberfelettit is kér tőlünk, de az Ő erejével sikerrel járhatunk.

Egyszóval Sámuel első könyve tele van istenközeli hősökkel, és csodálatos történetekkel megmentésről és vezetésről. Azonban fontos minden nap emlékeznünk arra, hogy Isten volt mindig a hatalom a szikla mögött, a bölcsesség a szavak mögött és az erő a benne bízó ember mögött. Ha bízol benne, fel fog használni, ahogy Hannát, Sámuelt és Dávidot, világmegváltó tervéhez.

Fordította: Gerencsér Anna

forrás: Rohan Smith

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Lelkiség
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 09. 06. 08:38

    Üdv!
    “Azonban fontos minden nap emlékeznünk arra, hogy Isten volt mindig a hatalom a szikla mögött, a bölcsesség a szavak mögött és az erő a benne bízó ember mögött.” Elnézve világunk hol van most Isten hatalma,bölcsessége és ereje?Nem kell hozzá sok idő és ismét pár ezer ember fog élni a földön kőkorszaki körülmények között.Nem arra célzok,hogy ez majd Isten műve lesz.Nem,nem.Ezeket mind mi idézzük elő és mi leszünk a szenvedő alanyai is.Illetve jó lenne ha mi lennénk de az unokáink lesznek.Más életével meg könnyen játszunk.Még egyszer,nem fogom ezeket Istenre de ti azért forduljatok magatokba és kérdezzétek meg,hogy hol van most az Istenem?(persze nem jöttök rá) Addig,míg felesleges dolgokra rettentő sok időt áldoztok és nem veszitek észre az élet értelmét,haladunk a lejtőn szélsebesen.Mert nem az a lényeg,hogy jó voltam és a mennybe kerülök,hanem hogy jó voltam.Két dologra koncentrálunk egy helyett.Ennyit Istenről és magunkról.