2018. 08. 29.

4 igevers a félelemről

A Bibliában rengetegszer elhangzik a “Ne félj!” felszólítás, egyes fordításokban 365 alkalommal találták meg ezt a biztatást. A félelem nem Istentől jön, Ő az ellenkezőjét akarja, mégis sokszor hatalmába tud keríteni minket a kétségbeesés, szorongás és a környezetünktől való félelem. Ilyenkor olvassuk el, hogy mit is mond Isten igéje a félelemről.

 

  1. Megkerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem. ( Zsolt 34,5)

  2. És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában. Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül! Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok. (Mt 10, 28-31)

  3. Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét. (2Tim 1,7)

  4. Mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled; Úgy hogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat én nékem? (Zsid 13, 5b-6)

 

hirdetés

Ha mi közeledünk Isten felé, akkor Ő két lépést is megtesz felénk. A félelem egy olyan állapot, amiből Isten ki akar minket szabadítani, és meg is teszi, ha elé visszük gyötrelmeinket. A félelemben nincsen: erő, szeretet és józanság, márpedig Isten ezeket a tulajdonságokat adja a gyermekeinek. Az erő abban az identitásban gyökerezik, hogy Isten gyermekei vagyunk, számára kedvesek, és sosem hagy el minket. A szeretet maga Isten, és ha elmélyülünk ebben a szeretetben, és Isten Lelke vezeti az életünket, akkor ez a szeretet bennünk is meglesz. A Krisztusban megerősödött ember pedig józanul látja a világot, ismeri az Isteni igazságokat, tisztában van a Biblia ígéreteivel, éppen ezért nem kell félnie a jövőtől, sem az őt érő szellemi támadásoktól. Ha felismerjük, hogy a mi Istenünk a leghatalmasabb, akkor mitől is kéne félnünk?

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Pontokba szedve
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 08. 29. 12:45

    Kishitűek!
    “Mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled; ” Nem erről papoltam jó párszor? Direkt nem fogjátok fel vagy nem érzékelitek az apróságokat?Szokás szerint Istenre vetítitek az elképzeléseiteket.Pedig le van írva valahol:csak akkor találod meg,ha elveszted. Nagyon okosak és bölcsek vagytok! (mégis egy lepke szintjén mozogtok az Isten ismerettel) kösz,ha elolvastad,lehet törölni.hahahahahahahaha

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 08. 29. 18:40

    Nahát,nahát!
    Már jó pár hete,hogy nem engeditek láttatni a gondolataim.Vajon mért tettetek kivételt vele.Nem árt tudni,kedves cenzor,hogy a fenti mondandóm csak neked szólt.(mint az a 20 korábbi amit töröltetek) Szóval csak veled engedtem meg ezt a “kemény” hangvételt,egyébként finomabban fogalmazok.De így olvasva,annyira nem tűnik vészesnek.Várom a reakciókat a fentiekre,már ha valaki rajtam kívül olvassa a blogot egyáltalán. Ja,és köszönöm!!