2018. 08. 28.

Ha ezeket szingliként megtettem volna…

Már-már közhelyszerű a mondás, miszerint a nagy szerelem bármelyik pillanatban betoppanhat. Az egyedülállókat valósággal idegesíti, amikor házas, vagy komoly kapcsolatban lévő társaik ezzel győzködik és nyugtatják őket: bármikor! Félvállról vesszük, de tényleg így van, és ha betoppan valaki az életünkbe, akkor a jól megszokott kis rendszerünk a feje tetejére áll. Éppen ezért is fontos, hogy használjuk ki a szingliként kapott időnket!

Egyedül lenni jó dolog. De tényleg! Rengeteg lehetőség áll előtted, és annál több idő, amit ha hasznosan töltesz el, akkor mások és  saját épülésedet is szolgálhatod vele. Pár pontban össze is szedem azokat a dolgokat, amiket egyedülállóként jó lett volna megtennem, vagy meg is valósítottam.

Sportolj sokat!

Az egyik legnagyobb áldása a szingliségnek, hogy rengeteg (néha már túl sok) időd van magadra. (Fontos, hogy ez ne befelé fordulást, vagy önző viselkedést eredményezzen, azonban okosan is lehet sakkozni a tevékenységekkel.) A sportolás nemcsak egészséges, de a szellemre is jótékony hatással van. Nekem boldogságot és magabiztosságot adott felfedezni, hogy mire is képesek a hosszú éveken át pihentetett izmaim. Magabiztosságot, mert a tükörben tetszett, amit láttam, a járásom ruganyosabb lett, és nem fulladtam ki, ha kicsit lépcsőzni kellett. Boldogságot, mert reggel, amikor kiléptem az edzőteremből, a madarak csiripeltek és a nap kellemesen sütötte az arcomat. Ezek a pillanatok olyan varázslatosak voltak, hogy elöntött a hála Isten felé, és csak gyönyörködtem abban a békében és harmóniában, amivel megajándékozott. Szingliként van idő hozzászokni a rendszeres sportoláshoz, később csak nehezebb lesz beiktatni az életünkbe, ezért is érdemes minél előbb elkezdeni.

Képezd magad!

Meg akarsz tanulni nyelveket? Jelentkezz Erasmusra, vagy önkéntes programra külföldre! Van egy képzése a cégednek, ami elveszi több hétvégédet vagy délutánodat? Teljesen szabad vagy, hogy belevágj! Most van itt a tökéletes ideje a képzéseknek és az önfejlesztésnek. Fontos, hogy ne keseregj a négy fal között, hanem használd ki azokat a lehetőségeket, amiket az élet egyedülállóként tartogat neked! Élvezd, amit csinálsz, fejlődj, hiszen egy kiegyensúlyozott, célokkal rendelkező ember sokkal vonzóbb a másik nem számára.

hirdetés

Ne az látszódjon rajtad, hogy kétségbeesetten üldözöd a szerelmet, és nincsenek önálló gondolataid és céljaid.

Ráadásul az önismeretben is fejődni tudsz a képzések által, ami fontos eleme annak, hogy tisztába kerülj azokkal a vágyakkal, amik a jövődre és majdani partneredre vonatkoznak.

Szolgálj!

Szingliként könnyű belesüppedni az önsajnálatba, vagy az önzőségbe, de fontos tudatosítani, hogy nem egyedül vagyunk ezen a földön. Keresd a lehetőségeket, hogy hol is tudnál segíteni! Nem kell túlvállalnod magadat, és az is fontos, hogy örömödet leld a szolgálatodban! Ajánld fel az időd egy részét mások megsegítésére, ez által te is fejlődni fogsz a szeretetben, türelemben és a társas kommunikációdban is, de nem utolsó sorban az Istennel való kapcsolatod is fejlődik!

Keresd a kapcsolatot Istennel!

Ha az ember kapcsolatba kerül, akkor bizony könnyen felkerülhet szerelme arra a bizonyos első helyre, ami Istent illeti meg. Szingliként hatalmas áldásként éltem meg az imaéletem és Istenkapcsolatom elmélyülését. Volt időm csiszolódni, gondolkodni, olyan igazságokat felfedezni, amiknek ebben az egyedül töltött időszakban volt meg a tökéletes és elrendelt ideje. És tudjátok mit? Hiányzik. Egy kapcsolatban már egy ember is verseng a gondolatainkért, az időnkért és a hódolatunkért.

Szingliként csak Isten volt, és fantasztikus volt megtapasztalni, ahogyan betöltötte az életemet és tényleg az első helyen volt.

Párkapcsolatban sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy Isten ne csússzon le szívünk trónjáról, ne legyen mellékes. A buzgó imádság ne csak addig tartson, míg meg nem kapjuk azt, amire vágytunk, nem ez a cél. Vedd észre Azt, Aki igazán szeret téged, Aki mindig ott lesz, ha el is hagynak, vagy csalódás ér! Amíg Isten szeretete teljessé tesz, addig nincs is veszteni valónk.

Ismerd meg önmagad!

Már említettem, hogy az önismeretben mennyire fontos elmerülni. Kerülj tisztába a vágyaiddal, terveiddel, amik alapján sokkal könnyebb lesz felmérni, milyen partnerre is van szükséged. Az önismeret fejlődésével sokkal érettebben tudunk hozzáállni az előttünk tornyosuló feladatokhoz. Milyen vagyok egy munkahelyen? A közösségben milyen szerepet töltök be? Hogyan reagálok a különféle szituációkban? Mi a szeretetnyelvem? Mik az otthonról hozott mintáim? Hogyan képzelem el az életemet? Mivel is töltöm szívesen a szabadidőmet? Számtalan kérdés van, amivel fontos tisztába kerülnünk, már csak azért is, hogy ne csöndben pislogjunk, ha feltesznek nekünk ilyen jellegű kérdéseket egy randin.

Imádkozz a társadért!

Az egyik legjobb befektetés, komolyan! Istennek adni egy kiemelten fontos területét az életednek: ijesztő. Először nem akaródzik kimondani, hogy legyen meg az Ő akarata, de aztán visszatekintesz és látod a mennyei gondviselést, minden egyes randiban, ismerkedésben, szívfájdalomban. Odaadni a szívedet és annak minden vágyát Istennek: nagyon kemény. Mi van, ha egyedül maradok? Mi van, ha mégsem lesz sosem senkim? Az imában tapasztalt küzdelmek, gyötrődések alakították a legjobban az Istenkapcsolatomat. “Legyen meg a Te akaratod!” Hangzott újra és újra. Gyönyörű és intim a jövendőbelidért imádkozni.

Ilyenkor őrangyalok leszünk mi is, hiszen hordozzuk annak az életét imáinkban, akit Istentől kérünk.

Kérd, hogy megtalálhasd a hozzád illő társat, és áldás legyen az ő életén is. Imádkozz érte, hogy Isten vezesse, védelmezze és erősítse! De imádkozz minden egyes vonzalmadért, hogy Isten mutassa meg neked, vajon egymáshoz valóak vagytok-e. A másokért mondott imádság az egyik legszebb szolgálat.

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Muki 2018. 08. 28. 13:30

    Ki a szerző? 🙂