2018. 08. 19.

Az ima ereje: visszatért csodálatos gyógyulásának helyéhez a Parkinson-kórból felépült férfi

A kiemelt kép fotója egy igazán megható pillanatot örökít meg: Ricky Peterson az ausztráliai Sydney-ben eltemetett Szent Mary Mackillop sírjánál imádkozik, azt követően, hogy napra pontosan tíz évvel korábban, 2008 július 18-án meggyógyult a Parkinson-kórból. Az 57 éves Peterson a 2008-as ifjúsági világtalálkozó zarándokaként térdelt le a sírra, és felajánlotta imáját: az első ausztrál szent közbenjárását kérte, hogy Isten gyógyítsa meg őt a Parkinson-kórból, melyben ekkor már kilenc éve szenvedett.

Az amerikai férfi így imádkozott: „Szent Mary Mackillop, kérlek, hogy ma este imádkozz velem. Uram, nem szeretnék semmit sem jobban, mint meggyógyulni a kórból és elhagyni a remegést. Itt, Szent Mary mellett szeretném ezt a betegséget eltemetni, ha ez a Te akaratod. Hogy utána elmehessek innen és dicsérjem a Te nevedet!”

Tíz perccel később az ötgyermekes édesapa már a vonaton ült legfiatalabb lányával, hogy visszatérjen az őket vendégül látó családhoz. Ekkor Ricky Peterson észrevette, hogy jobb karjának remegése megszűnt. 

hirdetés

„30 másodpercenként ellenőriztem: ’még mindig eltűnt, még mindig eltűnt.”

A megdöbbenés és a bizonyosság ellenére nem szólt semmit senkinek arról, hogy meggyógyult. A világtalálkozó zárómiséje alatt – amelyen négyszázezren vettek részt – a lánya, Jessica észrevette, hogy édesapja keze már nem remeg. 

„Rám nézett és azt mondta:’a kezed egyáltalán nem remeg.  Igen, péntek este óta nem remeg. Mindketten sírni kezdtek.”

A csodálatos gyógyulás akkor lett ismert, amikor Ricky Peterson feleségével hálából visszatért a szent sírjához, és a történteket elmesélték a Catholic Weekly nevű hetilapnak. Felesége, Maura így emlékszik vissza a hihetetlen időszakra:

„A gyógyulása előtt egy hónappal már arról beszéltünk, hogy abbahagyom a munkámat, hogy csak vele tudjak foglalkozni. Tanakodtunk, hogy ezt megengedhetjük-e magunknak, mert nem álltunk jól anyagilag. Tiszta örömöt és hálát éreztem, amikor megtudtam a gyógyulást.”

Amikor Peterson hazatért az Amerikai Egyesült Államokba, akkor több orvossal is megvizsgáltatta magát, de szándékosan nem mesélte el nekik, hogy mi történt. Megállapították, hogy már nem szenved Parkinson-kórban, majd a házaspár kérésére megmutatták nekik a betegség dokumentálására szolgáló hatalmas aktát, amely egyértelmű bizonyítékkal szolgált, hogy korábban ebben a betegségben szenvedett.

„Emlékszem, hogy mennyire remegett a kezem, amikor letérdeltem a sírhoz. Velem együtt körülbelül 50-60 ember volt még a kápolnában, de amikor elkezdtem imádkozni semmit nem hallottam belőlük, csak csend volt. Nem emlékszem, hogy bármit is hallottam volna. Amikor felálltam és kisétáltam, akkor nem is gondoltam arra, hogy a remegés eltűnik, de biztos vagyok abban, hogy ekkor gyógyultam meg.

A Peterson-házaspár 2010-ben az első sorban ült a Szent Péter-téren, amikor szentté avatták Mary Mackillopot. Gyógyulása óta a Parkinson-kór legkisebb jele sem tért vissza Ricky Petersonnak, aki azóta hívőkkel és hitetlenekkel egyaránt megosztja történetét. Napokkal ezelőtt pedig visszatért Ausztráliába, hogy gyógyulásának tizedik évfordulóját ugyanott ünnepelje, ahol az megtörtént.

„Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek! Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak.”

 

Forrás: Catholic Herald (via karizmatikus.hu)

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Lotus Tuus 2018. 08. 19. 18:09

    “Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok,…”

    Krva sokan kérnek és krva kevesen kapnak. Mi van a többi Parkinson-kórossal, meg rákossal meg egyéb beteggel? Pedig ők is imádkoznak… Milliók látogatnak el évente a lourdes-i „csodaforrás”-hoz, de aztán semmilyen változás nem történik az állapotukban. Inkább szerencsés véletlenről van szó. Már csak azért is mert, a szövegből kiderül, hogy az emberünknek is már 9 éve volt Parkinson kórja. Nem gondolom, hogy a világtalálkozón imádkozott először az életében. Kérdés, hogy az előző 9 év imáival mi lett?