2018. 08. 03.

„Isten szeretete a legfontosabb érték” – Mága Zoltán újjáépítteti a felgyújtott kárpátaljai imaházat

Mága Zoltán hegedűművész újjáépítteti a kárpátaljai Nagydobrony romatelepén felgyújtott imaházat és óvodát – számol be a hírről a RomNet. A Prima Primissima díjas művésznek az a célja, hogy karácsonyra újra összegyűlhessenek a nagydobronyiak imádkozni.

Kárpátalja legnagyobb magyarlakta községében, a magyar többségű Nagydobrony településen július 15-én hajnalban szándékos gyújtogatása miatt leégett a református imaház és a hozzá tartozó óvoda. A tűzoltók szinte semmit nem tudtak megmenteni az épületből, odavesztek a berendezések, a játékok, a konyhai eszközök. Az óvodába mintegy hatvan olyan roma gyerek járt, akiknek szüleik többnyire írástudatlanok, így nem tudják őket segíteni a tanulásban.

hirdetés

Mága Zoltán hegedűművész kifizeti az épület helyreállításának költségeit annak reményében, hogy mind az imaház, mind pedig az óvoda újjáépítése rövid időn belül elkezdődhet. A hegedűművész abban bízik, hogy a karácsonyi istentiszteletet már a felújított református imaházban az óvodás gyermekek közreműködésével tudják megtartani a település összes lakóival együtt, és a kisgyermekek is biztonságban és megfelelő körülmények között készülhetnek majd az iskolás éveikre.

„Számomra az élet, a család biztonsága, Isten szeretete és a tudás elsajátítása a legfontosabb érték és feladat a világon, éppen ezért a hitéletet és a lelket, valamint a felebaráti szeretetből fakadó tenni akarást is erősítő templomi koncertsorozatom a legjobb összekötő kapocs, hogy a tragikus sorsú nagydobronyi magyar közösséget megsegítsem” – fogalmazott Mága Zoltán.

A hegedűművész már többször adott jótékonysági koncertet a kárpátaljai magyaroknak, és juttatott el adományokat többek között a Beregszászon élő szegény sorsú kárpátaljai roma gyermekeknek. A világhírű hegedűművész azt is felajánlotta, hogy meghívja a nagydobronyi óvodájukat elvesztett kisgyermekeket az augusztus 21-i gálakoncertjére, és az utaztatásukat is biztosítja. 

Forrás: RomNet

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás