2018. 07. 25.

Pappal együtt küzdöttek a mentők egy beteg életéért Budapesten

Felemelő történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala: az orvosok és a pap közösen küzdöttek sikeresen egy beteg életéért, akit újra kellett éleszteni. A bejegyzés alatti hozzászólásokban további történetek kerültek nyilvánosságra, ezekből is válogattunk.

“Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját. Egy nő esett össze, aki nem vett levegőt. Kiérkező bajtársaink gyors vizsgálatot követően azonnal megkezdték a beteg újraélesztését.

Bár az összeszokott mentőegység tagjai már jó pár éve a mentőhivatást gyakorolják, ami az ellátás közben történt, még őket is meglepte. Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve. Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

hirdetés

A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért. A minden szempontból emeltszintű újraélesztést követően bajtársaink végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.

Mielőbbi felépülést kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk!”

A hozzászólások közül volt aki azt emelte ki, hogy nála tegnap apácák jártak vért adni, míg a többség köszönetet mondott mind a mentősöknek, mind a papnak. Volt olyan is, aki egyszerre akart újraéleszteni és imádkozni is:

“Vagy két éve, egy Tisza parti étterem teraszán újraélesztettem egy idős bácsit, akinek ebéd közben megállt a szíve. Nem tudtam egyszerre számolni is, meg imádkozni is, így egy hozzá közel ülő nénit kértem meg hogy imádkozzon érte. Életben maradt

 

Egyéb
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 07. 25. 16:10

    Biztos,hogy jó hírét kelti ennek a blognak,hogy megírom mindenkinek,hogy kitiltottatok? Nem rágalmazok,ne ijedjetek meg.Lapot nem minősítem,hisz megtette már maga.Gondolom a keresztény felfogásotokkal eggyezik a kritika elutasítása is. Ti tudjátok.

  • Válasz Vágvölgyi Gergely 2018. 07. 25. 16:27

    Kedves Tibor, miért gondolod, hogy ki vagy tiltva?

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 07. 31. 10:54

    Kedves Gergely!
    (Itt a moderálás két naponta van?Ahogy elnézem nem sok dolga lehet neki,picit gyorsíthatna) Akkor még egyszer,hátha….
    A 777 Facebook oldaláról lettem kitiltva,mert nem úgy festem le Istent mint egy bírót és egy bábost.Eltiltottak a hozzászólástól,tehát nem kívánatos személy vagyok.Picit rosszul esett,mert Istent nem szidtam csak a hozzá fűződő viszonyát az embereknek.Aki pedig nem bírja a kritikát,az egyre szegényebb lesz. Jut eszembe Gergely,az előadásokat fantasztikusan vezeted,nagyon tettszik a magabiztosságod és a stílusod.,nagyon szimpatikus.(mert nem csak a rosszat veszem észre de a jót is)